3. března 2019 • 13:10

O krok blíž křišťálovému glóbu. Italský mistr světa Paris vyhrál v Kvitfjellu i super-G

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský lyžař Dominik Paris vyhrál v Kvitfjellu po sobotním sjezdu i superobří slalom a před posledním super-G sezony má nejblíže k malému křišťálovému glóbu. Úřadující mistr světa pojede na finále Světového poháru do andorrského Soldeu s náskokem 44 bodů.



Před dnešním závodem v Kvitfjellu dělilo první čtyři lyžaře v pořadí disciplíny pouhých devět bodů a ani další neměli velký odstup. Nervozitu zvýšil ještě odložený start, protože kvůli sněžení a špatné viditelnosti se začalo o půl hodiny později. Paris startoval s číslem 7 a vyhrál o téměř půl sekundy.

Druhý skončil s mankem 43 setin domácí Nor Kjetil Jansrud před Švýcarem Beatem Feuzem, kterého Paris ještě může připravit o glóbus za sjezd. Čtvrté místo obsadil dosavadní lídr hodnocení super-G Vincent Kriechmayr z Rakouska.

"Moje výchozí pozice v boji o glóbus je teď optimální. Ale ostatní nejsou daleko a v Soldeu to bude hodně zajímavý souboj," řekl Paris po 14. pohárovém triumfu v kariéře a pátém v této sezoně.

Malý křišťálový glóbus devětadvacetiletý lyžař ještě nikdy nezískal, zlato na MS v Aare vybojoval před necelým měsícem. Po zlatém doublu v Kvitfjellu překonal o jedno vítězství slavného krajana Kristiana Ghedinu a je nejúspěšnějším Italem v rychlostních disciplínách.

Poslední super-G je v Soldeu na programu 14. března.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud