27. února 2022 • 10:35

Skvělá Ledecká! V Crans Montaně opět na pódiu, dojela si pro druhé místo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší víkend si Ester Ledecká nemohla přát. Po sobotním vítězství zabodovala i v nedělním druhém sjezdu ve švýcarské Crans Montaně, skončila druhá o 11 setin sekundy za domácí Priskou Nuferovou. Poprvé v kariéře tak v lyžařském Světovém poháru stála v jeden víkend dvakrát na stupních vítězů.



Tentokrát to nebyla jízda bez chyb, Ledecká jednu udělala v horní části trati a na druhém mezičase ztrácela na vedoucí Nuferovou čtyři desetiny sekundy. Agresivní jízdou si ale valnou část ztráty vybojovala zpět, skvěle zvládla především poslední část před cílem. A když dojela jako těsně druhá, Nuferová se v úlevě chytila za hlavu.

„Bravo! Bravo! Já tady tleskám. Tu spodní pasáž jela skvěle, měla těžiště vepředu, stála na středu lyží. Úžasné, mám husí kůži až za krkem…“ smála se expertka České televize Klára Křížová. „Chybička? To k tomu patří, pokud chcete vítězit, musíte riskovat. Další důležité brány projela skvěle, celá jízda se jí moc povedla.“

Ledecká se minulou sobotu vrátila z olympijských her v Číně, kde po zlaté jízdě v paralelním obřím slalomu na snowboardu vybojovala páté místo v super-G a čtvrtou příčku v alpské kombinaci. Po návratu do Česka se věnovala léčbě zranění v dolní části těla, jež si přivodila před startem olympijského kombinačního slalomu. V Crans Montaně po nepodařených trénincích předvedla nejlepší závodní víkend své kariéry.

Vůbec poprvé během víkendu stála hned dvakrát na stupních vítězů. Do pořadí sjezdu Světového poháru získala 180 bodů a v disciplíně se už posunula na čtvrté místo.

Diváky v cílovém prostoru vyděsil pád Rakušanky Cornelie Hütterové, která nezvládla nájezd na poslední skok, ve vzduchu se přetočila, dopadla na záda a do cíle dojela po zádech bez lyží. Po chvíli se ale za pomoci pořadatelů zvedla a odešla po svých, v tváři však měla krvavé šrámy.

„Není tam moc prostoru nebo času se srovnat na skok, takže člověk tam přilítne docela rychle,“ líčila Ledecká už po sobotním závodě.

Sezona rychlostních disciplín bude pokračovat 5. března super-G ve švýcarském Lenzerheide. Zima pak vrcholí finálovým víkendem Světového poháru při generálce na světový šampionát 2023 v Courchevelu a Méribelu.

Výsledky SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně

Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55.

Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů): 1. Goggiaová 482, 2. C. Suterová 407, 3. Siebenhoferová (Rak.) 311, 4. Ledecká 303, 5. Puchnerová (Rak.) 296, 6. Nadia Delagová (It.) 246.

Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026, 3. Goggiaová 851, 4. Brignoneová 822, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. C. Suterová 646, ...17. Ledecká 384, 54. Dubovská (ČR) 108.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud