Martin Hašek
24. ledna 2024 • 12:50

Obavy o Ledeckou: po tréninku odjela na vyšetření plic. Závod v ohrožení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sněhová obojživelnice Ester Ledecká se stále nemůže zbavit zdravotních potíží, které ji provází od startu zimy. V Cortině d´Ampezzo sice absolvovala seznamovací tréninkovou jízdu s tratí, na které se o víkendu pojedou další závody Světového poháru, pak se ale přesunula na vyšetření plic. Její start v Cortině je tak nejistý.



Ledeckou trápí problémy celý průběh závodní zimy. V prosinci se s nimi vrátila na lyže a zvládla závody Světového poháru ve Svatém Mořici a Val d´Isere. Těsně před Vánoci ale už vynechala snowboardový závod v Davosu.

„Snažila jsem se teď přes měsíc “vylízat“ z virózy a kašle, který mě omezuje, a na který ani antibiotika nezabrala,“ vysvětlila tehdy. „Poslední dny jsem teď trávila v Německu u lékaře sportovců Red Bull teamu. Pomohl mi dostat se trochu do formy, ale upozornil mě na to, že bez pár dnů klidu to nepůjde. Po pravdě, i moje babička říká, že všechno má svůj čas…“

Uplynul ale další měsíc a Ledecká se stále svých obtíží nezbavila. A tak z Cortiny odjela na speciální vyšetření.

„Okamžitě po tréninku se přesouvá do Innsbrucku na vyšetření plic, které ji zajistil její sponzor Red Bull, který se o své sportovce stará i po zdravotní stránce,“ uvedla její mediální manažerka Erika Alchusová. „Ester onemocněla před závody v St. Moritz, ve Val d ́Isere závodila pod antibiotiky a vynechala díky tomu i závod snowboardu v Davosu.“

Ledecká před dvěma týdny závodila na lyžích v Zauchensee, ale pořád ještě nebyla fit. Proto vynechala následný snowboardový závod v Bad Gasteinu a soustředila se na víkendové dva snowboardové závody v bulharském Pamporovu, kde dvakrát zvítězila v paralelním slalomu.

„Ale při návratu se zdravotní problémy zhoršily,“ vysvětlila Alchusová.

Cortina je pro Ledeckou oblíbeným střediskem, kde tradičně vyhrává na snowboardu a před třemi lety zde zažila i povedené mistrovství světa v alpském lyžování. Víkendový program zahrnuje páteční a sobotní sjezd a nedělní super-G. V současnosti je ale nejisté, jestli se Ledecká závodů zúčastní.

„Po vyšetřeních zváží další start na závodu SP v Cortině,“ uvedla Alchusová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud