Martin Hašek
17. ledna 2024 • 08:46

Jizerská 50 má vyprodáno! Volné jsou doprovodné závody

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní závod ČEZ Jizerské 50 má vyprodáno. Na startu padesátky klasicky je plno a zcela naplněnou kapacitu má i Jizerská 25. Zájemci se však stále můžou registrovat na populární bruslařské závody, a také na novou, nenáročnou trasu ČT Jizerské 10.



Stejně jako loni se organizátorům povedlo nejslavnější závod vyprodat ještě před koncem registrací v průběhu ledna.

„Máme velkou radost, že lidé mají takovou chuť k pohybu a vybírají si k tomu právě běžecké lyžování a ČEZ Jizerskou 50. Slavný závod patří k české sportovní tradici a lyžaři na něj nezapomínají, o čemž svědčí dva účastnické rekordy z roku 2022 a 2023,” říká za pořádající agenturu Raul David Douša.

Jizerská 50 již dávno není akce s jediným závodem, naopak nabízí bohatý čtyřdenní program s celkem osmi lyžařskými výzvami a kulturním doprovodem. Mezi ně rozhodně patří Volkswagen Bedřichovská 30, tradiční závod volnou technikou, který se pojede ve čtvrtek 8. února. Ve stejný den je na programu také další skejtový závod – ČSOB Jizerská 17, který zažil svou premiéru teprve v loňském roce. Na obě distance v tuto chvílí zbývá posledních pár desítek míst.

Rodiny s dětmi a všichni, kdo dávají přednost lehké klasice, mají možnost vyzkoušet ČT Jizerskou 10 s novou trasou.

„Organizátoři závodu si dali záležet, aby byl závod nenáročný s minimálním možným převýšením a zároveň měl co nabídnout všem, kteří se chtějí pokochat krásnými výhledy,“ uvedl Richard Valoušek, communications director Raul. „Jeden z těch nejhezčích letos bude přímo z ikonické hráze Černá Nisa, kde se jinak běžkařské stopy neupravují. Start bude nově rozdělen hned do třech startovních vln, čímž bude zajištěna i bezproblémová průchodnost trasy.“

Jizerská 50 se koná v termínu 8. - 11. února. Startovní číslo lze do vyprodání kapacity, nebo do půlnoci 28. ledna pořídit na www.jiz50.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud