24. února 2009 • 11:35

Kvalifikaci sprintu žen vyhrála Matvějevová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Natalia Matvějevová vyhrála kvalifikaci sprintu na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Ruska proběhla 1,3 kilometru dlouhou trať volnou technikou za 2:45,50 minuty a o téměř dvě sekundy porazila Italku Ariannu Follisovou.



Třetí nejrychlejší ženou byla Finka Pirjo Muranenová.

České běžkyně se podle očekávání mezi třicítku postupujících nedostaly. Eva Nývltová byla s mankem 12,42 sekundy na vítězku na 47. místě, Helena Erbenová dokončila kvalifikaci na 51. pozici se ztrátou 13,90 sekundy na nejrychlejší ženu.

Domácí reprezentantky zůstaly daleko za postupovou hranou a stěžovaly si hlavně na to, jak těžké podmínky na trati vládly. "Trať je zledovatělá, jedno velké zrcadlo. Lyže na tom smekají a já se na takové trati vůbec neumím srovnat. Ve sjezdu jsem měla co dělat, abych to vůbec ustála, navíc nohy po tom stoupání pěkně bolí," popsala Nývltová.
Erbenová prý před závodem tajně pomýšlela na čtvrtfinálovou účast, ale závod jí přinesl zklamání jako Nývltové. "Lyže na tom umydleném sněhu lítají do stran, člověk musí hlídat každý krok, aby nespadl na zem. Neumím na tom jezdit a bylo to pro mě hrozně těžké," řekla Erbenová.

1. Matvějevová (Rus.) 2:45,50, 2. Follisová (It.) -1,92, 3. Muranenová (Fin.) -2,42, ...47. Nývltová -12,42, 51. Erbenová (obě ČR) -13,90 - nepostoupily do čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud