26. února 2009 • 16:45

Sdruženáři Japonska senzačně první

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivými mistry světa v soutěži družstev v severské kombinaci se v Liberci stali Japonci, kteří zvítězili před Německem a Norskem. České kvarteto Aleš Vodseďálek, Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík a Pavel Churavý obsadilo šesté místo.



O senzačním triumfu japonského týmu rozhodl těsný finiš, v němž Norihito Kobajaši předstihl Tina Edelmanna.

Časomíra naměřila oběma stejný čas. Norský finišman Magnus Moan nepotvrdil pověst excelentního běžce a obsadil třetí místo se ztrátou 3,6 sekundy.

Churavý dovedl českou štafetu na trati 4x5 kilometrů do cíle za olympijskými vítězi Rakušany s odstupem téměř tří minut na vítěze. Až osmí skončili obhájci titulu Finové, kterým chyběl nemocný vedoucí muž Světového poháru Anssi Koivuranta.

Čeští reprezentanti si v běhu polepšili o jedno místo oproti skokanské části, kterou poznamenala fatální chyba Bill Demonga z favorizované týmu USA.

Bronzový medailista z nedělního závodu jednotlivců před skokem nemohl najít své startovní číslo a byl diskvalifikován, takže do skoků zasáhli jen tři jeho reprezentační kolegové. Do štafety už Američané ani nenastoupili, o šanci na třetí titul z Liberce tak přišla jejich hvězda Todd Lodwick.

Severská kombinace, družstva:
1. Japonsko (Minato, Kato, Watabe, Kobajaši) 48:32,3, 2. Německo (Ackermann, Frenzel, Kircheisen, Edelmann) stejný čas, 3. Norsko (Kokslien, Tande, Schmid, Moan) -3,6, 4. Francie -17,1, 5. Rakousko -1:05,0, 6. Česko (Vodseďálek, Dvořák, Slavík, Churavý) -2:56,6, 7. Itálie -4:04,5, 8. Finsko -4:59,1, 9. Estonsko -5:19,2, 10. Rusko -5:59,9.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud