25. července 2010 • 05:00

Ministr volal Neumannovou z dovolené na kobereček

Autor: Ondřej Michálek, ČTK
Vstoupit do diskuse
49
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezstarostné léto plné rejdění po společenských akcích opepřil Kateřině Neumannové nový ministr školství Josef Dobeš. Do tří týdnů hodlá totiž předložit vládě komplexní zprávu o řešení více než stomilionového dluhu organizačního výboru loňského mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Proto si šéfku šampionátu Kateřinu Neumannovou pozval na kobereček. Tak to má být!



null:gallery:false:true:trueNeumannová zodpovídala za náklady na vlastní organizaci mistrovství světa (přes 623 milionů). Vzniklý dluh dělá bez penále 108 milionů a dosud děsí především ty, kterým pořadatelé nezaplatili.

Bývalá výborná běžkyně na své nezodpovědné počínání v manažerské pozici zatím doplatila jen ztrátou kreditu. Na rozdíl od libereckého primátora Jiřího Kittnera, kterého si ministr také pozval, Neumannová aspoň na schůzku ze své dovolené dorazila.



„Mistrovství světa v Liberci je asi nejcitlivější část agendy, kterou jsem jako ministr zdědil. Na jednu stranu nepopiratelný sportovní přínos, na stranu druhou nepopiratelné dluhy, které představují zejména pro malé živnostníky na mistrovství zainteresované existenční riziko,“ řekl Dobeš.

Ministr chce vypracovat také zásady pro pořádání velkých sportovních akcí, které by měly podobným rizikům předcházet.

Podle dostupných informací stát plánuje uhradit 60 milionů z dluhu. Na koho zbyde zbývajících 48 milionů, není jasné.

Vstoupit do diskuse
49
Články odjinud