28. února 2023 • 14:03

Janatová osmnáctá na volné desítce, Razýmová za ní. Vyhrál americký blesk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařka Kateřina Janatová skončila na mistrovství světa v Planici osmnáctá v závodě na 10 kilometrů volnou technikou. Druhá česká reprezentantka Kateřina Razýmová obsadila 22. příčku. Vyhrála Jessie Digginsová, která se postarala o první ženské individuální zlato na MS pro americké běžecké lyžování.



Pětadvacetiletá Janatová na ni ztratila minutu a 20 sekund a poprvé v kariéře se dostala na světovém šampionátu do první dvacítky v distančním závodě. Oproti úvodnímu skiatlonu si o patnáct příček polepšila. Zkušenější reprezentační kolegyni Razýmovou dnes porazila o devět sekund.

Zkušenější reprezentační kolegyni Razýmovou dnes porazila o devět sekund. Třináctá žena úvodního skiatlonu se potýkala se zdravotními problémy. "Ráno jsem se probudila s lehkou bolestí v krku, takže jsem byla taková nervózní, jestli ten závod půjde absolvovat," svěřila se Razýmová. Nakonec se cítila celkem dobře a doufá, že zvládne na MS i štafetu a závěrečnou klasickou třicítku s hromadným startem.

Digginsová deset let po triumfu ve sprintu dvojic na MS ve Val di Fiemme získala nejcennější titul kariéry. Porazila o 14 sekund Švédku Fridu Karlssonovou. Třetí skončila další Švédka Ebba Anderssonová, mistryně světa ze sobotního skiatlonu.

I ve druhém distančním závodě na tomto mistrovství světa byly na stupních vítězů dvě Švédky. Karlssonová získala stejně jako ve skiatlonu stříbro. Vítězka sobotního skiatlonu Anderssonová tentokrát vybojovala bronz. Na vítěznou Digginsovou ztratila 19,5 sekundy, ale pozici na stupních vítěz udržela bezpečně o více než 15 sekund před Norkou Anne Kjersti Kalvaaovou.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):

Běh:

Ženy - 10 km volně: 1. Digginsová (USA) 23:40,8, 2. Karlssonová -14,0, 3. Anderssonová (obě Švéd.) -19,5, 4. Kalvaaová -35,1, 5. Östbergová (obě Nor.) -46,6, 6. Franchiová (It.) -51,2, ...18. Janatová -1:20,1, 22. Razýmová (obě ČR) -1:29,5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud