Martin Hašek
7. ledna 2021 • 11:35

České skoky v bodě NULA. Poklesla základna, půjde dohnat Polsko?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za severními hranicemi se znovu naplno slaví, prý se tam může i zpívat. Polský tým vedený českým koučem Michalem Doležalem na skokanském Turné čtyř můstků opět shrábl všechnu slávu, Kamil Stoch si ve středečním vítězstvím v Bischofsfhofenu zajistil už třetí celkový triumf. Čeští skokané jsou naopak v krizi, ve středu nezávodil ani jeden. „Poláci vytvořili nejen dobrý tým skokanů, ale i celkový systém. Ten nám bohužel chybí,“ říká reprezentační kouč František Vaculík. Rozhovor s českým trenérem si přečtěte v zamčené části článku pro iSport Premium.



Připomíná tu situaci, kdy Ján Tánczos stál na Bergiselu, kde se utvrdil v rozhodnutí, že Češi pojedou z Turné domů. „Nezmákli jsme to,“ procedil tehdejší reprezentační kouč skokanského týmu.

Po dlouhých sedmnácti letech se včera historie zopakovala. Poprvé od tříkrálového závodu 2004 v Bischofshofenu nebyl na Turné čtyř můstků v závodě ani jeden reprezentant. Zraněním kolena oslabený Roman Koudelka odjel domů už z Garmisch-Partenkirchenu, Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek neprolezli úterní kvalifikací. České skoky jsou znovu v bodě nula.

„Na ten rok 2004 si pamatuju. Šel jsem tenkrát oznámit, zda by nebyl problém, kdybychom odjeli,“ vzpomíná Jan Baier, dlouholetý funkcionář a v současnosti místopředseda skokanského úseku.

Stojí za to připomenout, že smutný leden před sedmnácti lety neznamenal konec českých skoků - rok nato získal Jakub Janda dvě medaile na mistrovství světa a za další sezonu ovládl Turné čtyř můstků. Závody Světového poháru od té doby vyhráli i Jan Matura a Roman Koudelka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud