31. prosince 2023 • 15:30

Turné čtyř můstků: Koudelka vyzve Leyha, skokané museli chodit do schodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Roman Koudelka se kvalifikoval i do druhého závodu Turné čtyř můstků. Na můstku v Garmisch-Partenkirchenu obsadil 38. místo a v novoročním závodu se v 1. kole se utká s domácím Stephanem Leyhem, který byl třináctý. Kvalifikaci vyhrál Slovinec Anže Lanišek.



Jediný český účastník tradiční série skočil 124 metrů a v závodu se pokusí navázat na úvodní zastávku v Oberstdorfu, kde v pátek obsadil 26. místo a získal první body v této sezoně Světového poháru. Jeho soupeř pro první kolo, které se na Turné skáče vyřazovacím k.o. systémem, dnes předvedl pokus o 3,5 metru delší.

Lanišek vyhrál se skokem dlouhým 134 metrů o 1,5 bodu před vítězem úvodního závodu Turné Andreasem Wellingerem. Favorit domácích německých fanoušků sice doletěl ještě o pět metrů dál, nižší kompenzace za vítr a horší bodové ohodnocení jury ho ale zařadily na druhé místo. Třetí skončil Rakušan Manuel Fettner, jeho krajan a lídr Světového poháru Stefan Kraft byl šestý.

Skokanům kvalifikaci zkomplikovala porucha výtahu na můstku a většina závodníků tak musela cestou na věž absolvovat výstup po 332 schodech. Nečekané zahřívací kolo jim usnadnili dobrovolníci a děti, kteří vynášeli nahoru lyže.

Kvalifikace na závod SP a Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu (Německo)

1. Lanišek (Slovin.) 140,5 b. (134 m), 2. Wellinger (Něm.) 139,0 (139), 3. Fettner (Rak.) 135,1 (132,5), ...38. Koudelka (ČR) 112,1 (124).

Dvojice pro 1. kolo: Koudelka - Leyhe (Něm.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud