26. ledna 2019 • 14:29

Koudelka se nadále drží ve světové špičce: Bedna přijde ve správný čas!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Roman Koudelka se zase přiblížil stupňům vítězů. V japonském Sapporu mu scházely jen čtyři body ke třetímu místu. „Já pevně věřím, že bedna přijde ve správný čas a na správném místě,“ věří Koudelka, který si čtvrtou příčkou vyrovnal nejlepší umístění sezony z Garmisch-Partenkirchenu.



Všechno jde správným směrem. Už za necelý měsíc začíná v Rakousku světový šampionát a Roman Koudelka se nadále drží ve světové špičce. Při prvním víkendovém závodě v Sapporu předvedl zatím nejlepší skoky svého japonského pobytu.

„V závodě se cítím strašně hezky. Nervozita mi dodává sílu i koncentraci a jsem moc rád, že držím krok s nejlepšími,“ pochvaluje si Koudelka.

Závody v Sapporu v minulosti často poznamenala nižší konkurence závodníků ze světové špičky. Jenže letos to bylo jinak. Hlavní esa na startu nechyběla.

„Počítal jsem, že to bude silně obsazené. Teď si nikdo nechce dovolit ztratit zbytečně body a závodní rytmus,“ říká Koudelka.

Roman Koudelka opět prožívá vydařené období
Roman Koudelka opět prožívá vydařené období

Přesto oba jeho skoky patřily k absolutní elitě. Po prvním kole byl za 134 metrů pátý, ve druhém kole se proletěl na 137 metrů a předvedl třetí nejlepší skok finálového kola. V obou případech přitom musel reagovat na veleskoky soupeřů, kteří startovali přímo před ním.

V prvním kole ulétl Slovinec Timi Zajc na 140 metrů. Ve druhém kole Polák Kamil Stoch dokonce ulétl na 148,5 metru, čímž překonal dosavadní rekord můstku Rakušana Stefana Krafta.

„Naštěstí začalo trochu chumelit a tak vyfoukávali stopu a přes fukary nebylo nic slyšet, to mi taky pomohlo, že jsem se mohl koncertovat sám na sebe a nevnímat, co se dole dělo,“ pochvaloval si Koudelka.

Lídr českého týmu si užívá povedené sezony a předvádí stabilní formu. Od předvánočního víkendu v Engelbergu skončil sedmkrát z deseti závodů v první desítce a top ten se také blíží v průběžném pořadí Světového poháru. Jen stupně vítězů mu stále těsně unikají.

„Chce to zůstat v klidu a pracovat na svých chybách, kterých je stále ještě dost. Já pevně věřím, že bedna přijde ve správný čas. A na správném místě,“ usmívá se Koudelka.

Další závod ho v Sapporu čeká v noci na neděli českého času.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud