10. února 2019 • 18:09

Koudelka skončil v Lahti sedmnáctý. Už 33. triumf oslavil Stoch

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český skokan na lyžích Roman Koudelka skončil sedmnáctý v závodu Světového poháru v Lahti. Už potřiatřicáté v kariéře zvítězil Polák Kamil Stoch. Vedení v seriálu udržel druhým místem Japonec Rjoju Kobajaši. Další Češi ve finském středisku v náročných podmínkách neuspěli - Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek ani Lukáš Hlava se do bodované třicítky nevešli.



Stoch skočil v prvním kole 132,5 metru, což byl nejdelší pokus dne. Ve druhém kole výhru pojistil 129 metry a Kobajašiho porazil o více než sedmnáct bodů. "Byl to fantastický den," řekl Stoch. Třetí místo obsadil Robert Johansson z Norska.

Koudelka byl v páteční kvalifikaci šestý, ale první soutěžní skok mu tolik nevyšel. Přistál na 116 metrech, kroutil nespokojeně hlavou a byl až sedmadvacátý. Ve druhém kole přidal tři a půl metru a v hodnocení si polepšil o deset míst.

Polášek skočil 109 metrů a obsadil 36. místo. Kožíšek sice zvládl o metr víc, ale měl horší body a je o místo níž. Hlava byl za 96 metrů na 45. místě.

Nyní se Světový pohár přesune do německého Willingenu, kde se příští týden uskuteční poslední závody před mistrovstvím světa v Seefeldu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud