25. března 2021 • 19:15

Hrůzný pád z planického mamuta. Nor skončil v umělém spánku

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský skokan na lyžích Daniel André Tande měl před dnešním závodem Světového poháru v letech v Planici těžký pád ve zkušebním kole. Sedmadvacetiletý olympijský vítěz a mistr světa ztratil po odrazu kontrolu nad levou lyží, přetočil se a ve vzdálenosti téměř 80 metrů tvrdě dopadl na zem. Po nárazu v kotrmelcích doletěl až pod můstek, kde zůstal bezvládně ležet. Po převozu do nemocnice ho lékaři uvedli do umělého spánku.



Přímo na místě záchranáři poskytovali Tandemu asi půl hodiny první pomoc a na nosítkách ho odvezli k vrtulníku, který ho přepravil do nemocnice v Lublani. Mezinárodní lyžařská federace FIS poté oznámila, že norský skokan je ve stabilizovaném stavu.

Rakouský šéftrenér norské skokanské reprezentace Alexander Stöckl uvedl, že Tande má zlomenou klíční kost a byl na 24 hodin uveden do umělého spánku. „Vyšetřili mu hlavu a krk, ty jsou v pořádku,“ řekl norské tiskové agentuře NTB.

„Ten pád vypadal dramaticky. Je to úleva, že podle první diagnózy nejsou pro Daniela zranění životu nebezpečná,“ uvedl vedoucí norské reprezentace Clas Brede Brathen.

Tande je mistrem světa v letech z roku 2018, ve stejném roce pomohl norskému týmu k triumfu na olympijských hrách v Pchjongčchangu. S družstvem slavil i tři tituly na světových šampionátech v letech včetně loňského prosincového MS právě v Planici.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud