29. ledna 2012 • 12:30

"Turistka" Neumannová běžela 70 kilometrů, dojela třináctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stanislav Řezáč byl třetí na Marcialonze, italském závodu FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování. Na Nora Jörgena Auklanda ztratil sedm sekund, druhý dojel vítězův starší bratr Anders Aukland.



O výsledcích sedmdesátikilometrového závodu klasickou technikou rozhodlo až závěrečné stoupání, v němž si Jörgen Aukland silovou jízdou soupaž zajistil bezpečný náskok a letošní vítěz Jizerské padesátky Řezáč kontroloval třetí místo. Díky tomu se s Jörgenem Auklandem dělí o první pozici v průběžném pořadí poháru.

"V posledním kopci nastoupil Jörgen s Ahrlinem a trochu nám poodjeli. Snažil jsem se dotahovat, předstihl jsem Ahrlina, ale mně se vyvezl na patkách Andres Aukland," popisoval rozhodující okamžik Řezáč.

"Jelo se tvrdě, ale držel jsem se dobře. Měl jsem dost sil, mohl jsem i tahat a taky měl výborné lyže," pochvaloval si vedoucí muž průběžného pořadí maratonských běhů.

"Byla to šílená dřina, na kopci před cílem jsem se málem pozvracel," komentoval solidní výsledek další Čech na startu Petr Novák.

"Turistka" Neumannová skončila 13.

Do souboje s vytrvaleckými specialisty se dnes v Itálii pustil také norský univerzál Petter Northug, druhý muž SP, který dokáže vyhrávat sprinty i padesátky.

Dlouho se držel ve vedoucí skupině, ale na medailové pozice se nakonec neprosadil, s více než minutovým odstupem dojel desátý.

Další čeští běžci Petr Novák a Martin Koukal skončili v třetí desítce. V závodu žen byla Kamila Bořutová devátá a olympijská vítězka Kateřina Neumannová třináctá.

"Je to jeden z nejkrásnějších dálkových závodů, s dlouholetou tradicí a neopakovatelnou atmosféru, který jezdí více než 12 tisíc účastníků," říkala Neumannová už před závodem na svých stránkách, která nakonec ztratila něco přes půl hodiny.

"Natrénováno bohužel nemám a lyžuji jen rekreačně o víkendech," dodávala Neumannová, která prý nikdy takhle dlouhý závod neběžela.

Příštím závodem FIS Marathon Cupu bude za týden König Ludwig Lauf na 50 km v Německu.

Marcialonga, závod FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování v Itálii - 70 km klasickou technikou:
Muži:
1. J. Aukland 2:55:37,3, 2. A. Aukland (oba Nor.) -1,7, 3. Řezáč -6,9, ...21. Novák -6:49,0, 23. Koukal (všichni ČR) -6:56,0.
Průběžné pořadí FIS Marathon Cupu (po 3 závodech): 1. J. Aukland a Řezáč oba 160 b., 3. Johnsson (Švéd.) a A. Aukland oba 125, ...9. Novák 75, 10. Koukal 67.

Ženy: 1. Nyströmová 3:23:20,3, 2. J. Hanssonová (obě Švéd.) -56,2, 3. Santnerová (It.) -7:14,9, ...9. Bořutová -28:04,3, 13. Neumannová (obě ČR) -35:17,0.
Průběžné pořadí FIS Marathon Cupu (po 3 závodech): 1. Hanssonová 172, 2. Nyströmová 165, 3. Santerová 146, ...11. Moravcová (ČR) 56.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud