12. února 2012 • 12:42

Štafetu v Novém Městě ovládly Norky, Češky dojely poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štafetu žen na 4x5 km v rámci Světového poháru v Novém Městě na Moravě vyhrály podle očekávání favorizované Norky ve složení Vibeke Skofterudová, Therese Johaugová, Astrid Jacobsenová a Marit Björgenová. Česká čtveřice v sestavě Eva Nývltová, Martina Chrástková, Ivana Janečková a Sandra Schützová skončila na posledním dvanáctém místě.



Už od startu bylo jasné, kdo dnes bude hrát prim. Do čela se dostaly obě norské štafety a diktovaly tempo. Na druhém úseku se podařilo odjet třetí ženě sobotního klasického závodu na 15 km Johaugové, naopak na druhý norský tým se dotáhly další štafety.

Zatímco o prvním místu nebylo pochyb, o další pozice se rozhořel dramatický boj, který nakonec vyhrály těsně Finky před druhým týmem Norska. Obě sestavy měly ztrátu 32,6 sekundy.

Nývltová rozjela štafetu solidně a předávala v hlavní skupině s půlminutovou ztrátou. "Přijela jsem v kontaktu, sice jsem to trochu přepálila, ale jelo se mi pěkně. Chtěla jsem přijet ve skupině, takže jsem spokojená," řekla Nývltová.

Chrástková na druhém úseku už ztratila a Češky nakonec prohrály i boj o poslední místo s Italkami. Na vítězky ztratily více než čtyři minuty.

Marit Björgenová dojíždí vítězně do cíle.
Marit Björgenová dojíždí vítězně do cíle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud