12. února 2012 • 17:28

Kouč Jiroutek chválí Koudelku: Bude z něho velký závodník!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř nekonečná série umístění těsně pod stupni vítězů je u konce. Dvaadvacetiletý skokan na lyžích Roman Koudelka v německém Willingenu skončil druhý a mezi tři se v závodě Světového poháru dostal podruhé v kariéře. „Koudy nám dorůstá,“ pochvaluje si reprezentační trenér David Jiroutek.



Po víc než roce se Roman Koudelka v zimě vrátil na pódium, loňské třetí místo z mamutího můstku v Harrachově si připomněl sebevědomým výkonem ve Willingenu a ukončil čekání na výrazný úspěch.

„Nevím, jestli to leželo na něm, ale na komentátorech z Eurosportu ano. Furt se ptali, proč je Koudy výborně vyrovnaný, ale není na bedně,“ řekl reprezentační trenér David Jiroutek.

„Roman měl horší výsledky jedině, když neměl dobrý vítr. Určitě jsme cítili, že není důvod na pódiu nebýt. Zvlášť když je pořád do deseti a na Turné byl pátý. Teď to konečně spadlo.“

David Jiroutek (vlevo) během přípravy s Romanem Koudelkou.Foto Barbora Reichová (Sport)
Koudelka před startem Team Tour, které začalo ve Willingenu, v klidu trénoval na středním můstku v Liberci a po slabším posledním víkendu v Predazzu úspěšně vyzkoušel nové závodní boty.

„Nechali jsme udělat boty s úplně rovnou podrážkou, aby nebyl problém s rovnováhou na nájezdu,“ vysvětlil Jiroutek.

Koudelka skákal skvěle už v sobotní soutěži týmů, kde předvedl vůbec nejlepší výkon ze všech na startu. Dařilo se mu i v nedělním tréninku. V závodě se pak dvakrát proletěl ke 150 metrům.

„Byl výborně připravený a věděl, že je hodně silný. Vrátil se do technických skoků z Turné a konečně se dostal na pódium,“ pochvaluje si Jiroutek. „Koudy nám dorůstá. Z něho bude velkej závodník. Jenom je otázkou času, kdy to dozraje. Jsem rád, že dozrál teď na druhé místo. Pevně věřím, že přijde i to první.“

Roman Koudelka si ve Willingenu doletěl pro druhé místo
Roman Koudelka si ve Willingenu doletěl pro druhé místo

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud