29. února 2012 • 19:45

Řezáč se na Vasově běhu bát Northuga nemusí, Nor nepojede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českému dálkovému běžci na lyžích Stanislavu Řezáčovi ubyl jeden z největších soupeřů pro Vasův běh. Ostře sledovaný start Pettera Northuga se neuskuteční, Nor v neděli nepojede kvůli problémům s žaludkem.



"Je to škoda, Vasův běh byl s Tour de Ski letos můj hlavní vrchol sezony," citoval Northuga jeho mluvčí Otto Ulseth pro agenturu NTB. "Není zdravotně v pořádku, aby se mohl pustit do tak těžkého závodu," doplnil trenér Trond Nystad.

Northuga trápí blíže nespecifikované žaludeční potíže. Minulý týden kvůli nim opustil vysokohorské soustředění v Itálii a je v péči lékařů. Původně se měl Northug rozhodnout o startu v 90 km dlouhém závodu ze Sälenu do Mory až ve čtvrtek, ale jeho stav se výrazně nelepšil, a proto oznámil již o den dříve, že nepojede.

"Může trvat týdny, než se dá do pořádku," řekl lékař norského běžeckého týmu Knut Gabrielsen. Doktory trápí, že Northug měl žaludeční potíže již dříve.
Northug chtěl běžet Vasův běh, jelikož letos není mistrovství světa ani olympijské hry.

Proto se po druhém místě na Tour de Ski soustředil na slavný závod. Formu testoval na italské Marcialonze, kde dojel po 70 kilometrech desátý.

Na trať Vasova běhu se v neděli vydá rekordních 16.150 účastníků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud