16. dubna 2012 • 13:25

Lyžařská hvězda Vonnová musí doplatit 32 milionů dluhu na daních

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen nepříjemnosti kolem rozvodu trápí lyžařskou hvězdu Lindsey Vonnovou. Americká kráska a čtyřnásobná vítězka Světového poháru sjezdařek teď musí řešit dluh vůči správci daně ve výši 1 705 437 dolarů (více než 32 milionů korun). Podle listu Detroit News žádá finanční úřad peníze po Vonnové a jejím bývalém partnerovi Thomasi Vonnovi od 2. dubna.



„Jsem z téhle situace rozčarovaná. Dozvěděla jsem se o tom nedávno a dělám vše, co je v mých silách, abych to vyřešila okamžitě. Jedná se o dlužnou částku za daně za rok 2010, které byly podány včas a plně zaplaceny,“ vysvětlovala na svém účtu na Facebooku.

„Je to pro mě důležitá lekce. Nemít kontrolu nad svými financemi a spoléhat na někoho, o kom si myslíte, že má na srdci váš nejlepší zájem, byla chyba, kterou neudělám dvakrát.“

Vonnová patří k nejlepším sjezdařkám historie, v této sezoně kralovala Světovému poháru s ohromující převahou, bourala různé rekordy.

Díky olympijským úspěchům a otevřenosti se dokázala prosadit mezi americké sportovní hvězdy i v odvětví, jež zámořím zrovna nehýbe.

Vedle sportovních výdělků (za uplynulou sezonu získala na prize money v závodech Světového poháru 11,4 milionu korun) má kontrakty s řadou firem od firma na sportovní prádlo až po výrobce energetického nápoje.

„Udělala jsem všechna opatření k tomu, aby byl dlužný zůstatek plně splacen,“ dodala pro Detroit News.

Lindsay Vonnová se na sjezdovce projížděla bez kombinézy
Lindsay Vonnová se na sjezdovce projížděla bez kombinézy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud