10. února 2013 • 12:53

Sjezdařky vyděsily ošklivé pády, výhrou šokovala Rollandová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Titul mistryně světa ve sjezdu si na ledovaté trati ve Schladmingu vyjela senzačně Marion Rollandová a zařídila pro nečekaně úspěšnou výpravu Francie už třetí medaili. Stříbro má Italka Nadia Fanchiniová, třetí Němka Maria Höflová-Rieschová přidala bronz ke zlatu z kombinace. Česká lyžařka Klára Křížová ztratila na vítěznou Rollandovou 3,26 sekundy a průběžně jí patří 23. místo. Závod ovlivnily hlavně zezačátku ošklivé pády. Krátce za sebou to napraly do ochranných sítí Veronique Hroneková, Stefanie Moserová a Dominique Gisinová, které následovala i Daniela Merighettiová.



Třicetiletá Rollandová dosud nevyhrála na významném podniku jediný závod. Ve Světovém poháru byla dvakrát na pódiu, a to loni v březnu právě ve Schladmingu.

Nedělní titul byl pro ni navíc velkou útěchou po nepovedeném olympijském sjezdu ve Whistleru, kde upadla pár metrů po startu a přetrhla si vaz v koleně.

Při dnešním závodu na MS však zvládla nejlépe klíčovou spodní pasáž s táhlými zatáčkami i traverzy a zastínila všechny favoritky. Stala se druhou francouzskou šampionkou ve sjezdu po Marille Goitschelové, jež triumfovala v Chile už v roce 1966.

Začátek závodu o nejrychlejší lyžařku světa rozkouskovalo několik pádů. Na rozdíl od úterního super-G a vážného zranění americké favoritky Lindsey Vonnové dnes žádná z lyžařek větší újmu neutrpěla.

Fanchiniová startovala jako druhá a na zlato mohla dlouho pomýšlet. Rollandová se vydala na trať s číslem 22 a v cíli měla o 16 setin sekundy lepší čas. Höflová-Rieschová jako jediná z favoritek roli zvládla a ze šampionátů má celkově pátou medaili.

Obhájkyně titulu a domácí naděje Elisabeth Görglová skončila desátá.

VIDEO | Pád Veronique Hronekové

VIDEO | Podívejte se na jízdu zakončenou pádem Daniely Merighettiové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud