Martin Hašek
24. února 2013 • 15:00

Čeští běžci na lyžích v týmovém sprintu uštvali Nory s Northugem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavý skalp si připsali Dušan Kožíšek s Alešem Razýmem v týmovém sprintu bruslením na mistrovství světa. V semifinále za sebou nechali favorizované Nory se slavným Petterem Northugem v sestavě a přispěli k jejich překvapivému vyřazení. Ve finále dojeli Češi osmí.



O víc než čtyři sekundy nechal český finišman Aleš Razým v semifinálové jízdě za sebou Pettera Northuga. Byl to rozdíl, který Nory vyřadil a Čechy poslal do finále.

„Hlídal jsem ho zezadu, otáčel jsem se, jestli musím ještě přidávat, nebo ne,“ líčil Razým, který dojel v semifinále na postupové páté příčce.

Northug za trable svého týmu nemohl. Norské naděje splaskly na předposledním úseku, kde Paal Golberg nestačil tempu a nabral přibližně dvacetisekundovou ztrátu na vedoucí skupinku.

„Já jsem vůbec neměl potuchy. Až v posledním kole jsem registroval, že Northug je někde vzadu,“ vyprávěl Dušan Kožíšek, který český tým rozjížděl. „Divil jsem se, co se děje, jestli měli nějaký pád. Vypadá to, že Golberg vytuhl, to se stane.“

Na rozdíl od Norů tak Češi postoupili do finále, kde většinu času jeli na konci pole. Kožíšek ale na svém posledním úseku zaútočil a předával čtvrtý v kontaktu s medailovými pozicemi.

„Přivezl jsem to na čtvrtém místě, ale bylo to všechno pohromadě. Dá se říct, že pro Aleše žádná velká výhoda. Byl v balíku a výsledek záležel na něm,“ řekl Kožíšek.

Razým v posledním kole pozici ztratil, k čemuž přispělo, že si zlomil hůlku.

„Ztratil jsem kontakt s prvními šesti a ještě jsem to odnesl tak, že mě předjel Rakušák,“ litoval Razým. „Nevím, jestli bych bez té nehody někoho předjel, ale do té doby tam byla menší díra.“

Osmé místo oba reprezentanty nijak nenadchlo.

„Měli jsme na víc, ale zas to není propadák. Finále už bylo nabitý,“ řekl Razým. „Chtěli jsme být do šestého místa, na pódiu, a podívat se do města na vyhlášení.“

„Propadák to není, ale já jsem měl cíl zajet do šestého místa, to jsem nesplnil,“ hodnotil Kožíšek. „Ale myslím, že výsledek je dobrý, že jsme se předvedli hezky.“

Dušan Kožíšek v týmovém sprintu na mistrovství světa
Dušan Kožíšek v týmovém sprintu na mistrovství světa

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud