24. července 2013 • 16:21

Lyžařka Strachová natočí film. Odhalí soukromí i tréninkové metody

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slalomářka Šárka Strachová se chystá rozkrýt své soukromí i tréninkové metody, bolest i radost. Od června proto vzniká dokument s pracovním názvem Šárka 2014, jehož poslední věta bude napsána na olympiádě v Soči.



"Chci ukázat, co se za výsledky schovává, aby si lidi udělali obrázek, co náš rok života obnáší," řekla Záhrobská. Na scénáři se podílejí i fanoušci, ti prostřednictvím facebookové stránky bývalé mistryně světa můžou psát nápady, co by chtěli vidět. "Určitě vymyslí, co je zajímavé a nás by to nenapadlo," doplnila.

Dokument se bude skládat přibližně z 45 natáčecích dnů, přičemž první klapka padla 6. června. Režisérem je Karel Jonák, scénáristou Martin Moravec a autorskou hudbu skládá a nahraje Martin Kumžák. Natáčet se bude v Česku, na olympiádě v Rusku, v přípravě v Rakousku, ale také v Argentině a Chile.

Tanec, jóga, cvičení se zavřenýma očima. Tak trénuje Šárka Strachová
Video se připravuje ...

Strachová podobné projekty dosud odmítala. Třeba o autobiografii zatím neuvažuje. "Kniha má smysl, až uzavřu celou kapitolu sportovní kariéry, aby to mělo začátek a konec," řekla bronzová olympijská medailistka.

V poslední době vzniklo několik dokumentů o českých sportovcích. Mimo jiné o sportovní gymnastce Věře Čáslavské, žokeji Josefu Váňovi, snowboardistovi Martinu Černíkovi a naposledy o badmintonistovi Petru Koukalovi.

"Lidi zajímají příběhy. V přenosu je vidět jen výkon a stupně vítězů, ale už ne to, co je za tím. Tradice podobných projektů je dobrá, fanoušci se dozvědí o sportovcích trošku víc, a to je důležité," řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Ze Šárky Strachové sálá před olympijskou sezonou štěstí
Ze Šárky Strachové sálá před olympijskou sezonou štěstí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud