12. ledna 2014 • 11:57

Jakš s Razýmem jsou ve finále, Vrabcová-Nývltová jela po zadku

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžci na lyžích Martin Jakš s Alešem Razýmem postoupili do finále závodu týmového sprintu klasickou technikou Světového poháru v Novém Městě na Moravě, které začíná v 12.07 v přímém přenosu na ČT4 Sport. Naopak neuspěla nejlepší ženská česká dvojice. Eva Vrabcová-Nývltová v nadějné pozici upadla.



Start dlouho zvažovala kvůli únavě na Tour de Ski, nakonec nastoupila, aby potěšila fanoušky. Eva Vrabcová-Nývltová se ale za svoji obětavost v Novém Městě na Moravě odměny nedočkala. V dopoledním týmovém sprintu se v polovině semifinálové jízdy drala na postupové příčky, jenomže pak v zatáčce upadla a bylo po nadějích.

„Jela jsem po zadku. Spadla jsem v zatáčce, vlastní chybou. Kousla se mi hrana, už jsem to neustála a skončila jsem na trávě. Nadávám pořád…“ ucedila Eva Vrabcová-Nývltová v cíli. „Samo o sobě jsem tím ztratila deset vteřin, ale člověk ztratí rychlost. Konec druhého úseku byl špatný, hrozný…“

Vrabcová-Nývltová nastoupila ve dvojici s Petrou Novákovou a těsně před polovinou trati se držela kolem třetího, čtvrtého místa.

„Dojeli jsme mezírku na první místo, pak jsem spadla. Když člověk zastaví, musí se znova rozjíždět. Samotný pádem jsme neztratily tolik, jako tím rozjížděním,“ řekla Vrabcová-Nývltová.

Na druhém úseku štafety se snažila i talentovaná Petra Nováková, ale v závodě bez kontaktu s čelním skupinkou ztráta stále rostla.

„Další kolo zůstalo na mě, bohužel jsem to nedojela. Pak už je to nejen s těžkou hlavou, ale i s těžkýma nohama,“ řekla Nováková. „Hlava začne přemýšlet: Dojedu to? Nedojedu to? Nejlepší je hlavu vypnout a zkusit dojet s co nejlepším časem i s co nejlepším odstupem.“

Ženská běžkařská reprezentace se už ve čtvrtek přesouvá na závěrečné předolympijské soustředění do Lavaze.

„Byl to poslední start, tak jsem si ho užila a vybrala si to do dna,“ poznamenala Vrabcová-Nývltová s úsměvem. „Od Kuusama jsme netrénovali, takže doufám, že budu moct potrénovat a zas to přijde.“

Na složení ženského týmového sprintu pro olympiádu bude mít vliv konečná nominace, v které se může objevit čtvrtá závodnice a výhled na účast ve štafetě.

„Když pojedu štafetu, nejela bych sprint dvojic,“ říká Vrabcová-Nývltová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud