20. března 2015 • 11:07

Skokan Koudelka zkoušel polštinu: Šajn, bardzo napevno, super!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navzdory tomu, že se ve slovinské Planici chystají o víkendu skoky k hranici dvě stě padesáti metrů a ještě se bude rozhodovat o vítězi Světového poháru, panuje pod mamutím můstkem Letalnica uvolněná nálada. Polský skokan Piotr Žyla si zahrál na novináře a udělal neobvyklý rozhovor s českým kamarádem Romanem Koudelkou.



Česky? Nebo polsky? Těžko říct, jak se to vlastně Žyla s Koudelkou baví. Jejich krátký rozhovor, který Polák Žyla natočil, vzbudil ale na webu velké podzvižení.

„Roman! Jak tam?“ hlásí Žyla, když míří za Koudelkou.

„Napevno jest dobré warunki, ale chybí tam to… Není…“ hledá rozesmátý Koudelka slova a rukou naznačuje známé skokanské gesto pro špatný vítr.

Koudelka je viditelně v dobré náladě.

„Slunce je super. Jest šajn, dvacet stupňů. Je bardzo napevno super!“ hlásí Koudelka, vedle něhož v záběru stojí fyzioterapeut českého týmu Kryštof Kuba.

„On je dobrze przygotowaný,“ hlásí Kuba na Žylovu otázku. „Celou sezonu pracoval výborně a dnes bardzo dobrze připravený. Ženy po něm touží hodně, je taková superstar teďka,“ chechtá se.

Na Facebooku tahle krátká vysmátá chvilka vzbudila ohlasy, zejména na polské straně. Některé reakce?

„Roman jest gwiazda tego wywiadu!“

„Koudy mistrz!“

„Roman jest swietny!“

Kamarádství mezi českými a polskými skokany je všeobecně známé a potvrzuje se, že české orly uznávají i polští fanoušci. Jeden z nich tvrdí, že všichni Češi jsou zábavní, ale „Roman bije wszystkich na glowe!“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud