27. listopadu 2016 • 19:44

Šárka Strachová dojela v Killingtonu znovu sedmá, slaví Shiffrinová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařka Šárka Strachová skončila i ve druhém slalomu Světového poháru sedmá. V americkém Killingtonu potvrdila svoji suverenitu domácí hvězda Mikaela Shiffrinová a ovládla desátý slalom v řadě, do kterého nastoupila. Druhá dojela Slovenka Veronika Velez-Zuzulová.



Jednatřicetiletá Strachová vstoupila do sezony sedmým místem v Levi a v novém dějišti SP v Killingtonu byla po prvním kole osmá. Solidně zajela také druhé kolo a o místo si polepšila. Sedmá byla počtvrté z posledních deseti startů.

Jednadvacetiletá Shiffrinová už získala jednadvacátou výhru ve slalomu SP v kariéře. Lepší jsou jen Marlies Schildová (35) a Vreni Schneiderová (34).

"Nejsem stroj, jen se snažím jezdit, co nejlépe umím. Ale nikdy jsem si nemyslela, že dokážu vyhrát tolik závodů v tak krátké době," řekla mladá Američanka. "Na rekordy nemyslím, jen chci jezdit rychle a chci jezdit všechny disciplíny," dodala.

V Killingtonu porazila Velez-Zuzulovou o 0,73 sekundy. Třetí Wendy Holdenerová ze Švýcarska za Shiffrinovou zaostala o 86 setin vteřiny. Strachová měla na sedmém místě odstup sekundu a půl.

Další Češka Martina Dubovská, která minulý týden vyhrála dva slalomy kategorie FIS v Levi, nedokončila první jízdu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud