28. ledna 2018 • 12:09

Bauerův tým slaví na Marcialonze: Černousov vyhrál, Smutná těsně druhá

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věhlasnou Marcialongu, dálkový běh na lyžích na 70 kilometrů, v údolí Val di Fiemme ovládla česká sestava Bauer Ski Team. Rus Ilja Černousov při prvním startu v tomto závodě v napínavém finiši o dvě desetiny sekundy porazil Nora Tore Bjørsetha Berdala. Kateřina Smutná naopak těsně prohrála se Švédkou Brittou Johanssonovou Norgrenovou.



Brutální stoupání a finiš v úzkých uličkách Cavalese přineslo českému týmu principála Lukáše Bauera famozní úspěch. Černousov se ve stoupání udržel ve vedoucí čtyřčlenné skupině, v závěru pak zachytil nástup Nora Berdala a finiš zvládl vítězně.

„Je to až neuvěřitelné, závodil jsem tady poprvé a hned jsem vyhrál,“ radoval se Černousov. „V kopci jsem se snažil šetřit síly do finiše a vyšlo to.“

Černousov skončil na stupních vítězů už potřetí za sebou, a ještě předčil druhé místo z La Diagonely a třetí z Kaiser Maxmilian Laufu. V celkovém pořadí seriálu se posunul na druhé místo za Nora Tord Asle Gjerdalena.

K obhajobě loňského vítězství mířila Kateřina Smutná, ve finiši zkusila nastoupit, ale nakonec s vedoucí ženou seriálu Johanssonovou Norgrenovou těsně prohrála.

Rus Ilja Černousov při prvním startu na Marcialonze v napínavém finiši o dvě desetiny sekundy porazil Nora Tore Bjørsetha Berdala (vlevo)
Rus Ilja Černousov při prvním startu na Marcialonze v napínavém finiši o dvě desetiny sekundy porazil Nora Tore Bjørsetha Berdala (vlevo)

„Je skvělé, když mám soupeřku, s kterou se můžu poměřovat. I když byla Katka druhá, tak může být spokojená, protože ze sebe vydala všechno. Těším se na naše další souboje,“ řekla po závodě vítězka.

Šéf týmu Lukáš Bauer, který už se letos víc než tréninku věnuje manažerské práci, se protrápil k osmačtyřicátému místu.

„Trápil jsem se, jsem rád, že jsem po čtyřech letech konečně vystartoval a ještě víc, že Ilja vyhrál,“ hodnotil Bauer. „Z pozice týmu je to skvělé, z mé pozice tam byly vrcholy, byly tam pády. Jsem rád, že se mi to podařilo zvládnout s tím málem tréninku, co mám.“

Na šestnáctém místě dojel Stanislav Řezáč. Petr Novák skončil jednatřicátý poté, co si na trati zlomil hůlku.

„V rozhodující okamžik, kdy se dělají pozice, jsem se potřeboval dostat do stopy. Došlo k lehkému kontaktu, někdo mi překopl hůl. Dva kiláky jsem jel se zlomenou holí, dvakrát jsem si rozbil čumák a ztratil jsem kontakt,“ litoval Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud