16. prosince 2018 • 18:04

Koudelka se vrátil do Top 10: Je to motivace před Turné čtyř můstků!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Roman Koudelka už zase létá. Na posledních předvánočních závodech Světového poháru v Engelbergu se po roce a půl vrátil do nejlepší desítky a na sobotní jedenáctou příčku navázal devátým místem. Před Turné čtyř můstků jeho forma stoupá. A stále je kam se posouvat.



Vítěz pěti závodů Světového poháru Koudelka prožil nejlepší víkend sezony. V sobotu byl ve Švýcarsku jedenáctý a v neděli o dvě místa lepší, k čemuž se odrazil skokem dlouhým 135 metrů v prvním kole, po kterém byl devátý. Ve druhém kole devětadvacetiletý skokan ještě půl metru přidal a pozici udržel.

„Zatím moje nejlepší umístění v tomto ročníku Světového poháru, nicméně  s oběma dnešními skoky jsem nebyl spokojen, neboť jsem se pozdě odrážel,“ hodnotil Koudelka. „Na druhou stranu  je to pro mě velmi pozitivní motivace před Turné čtyř můstků, neboť ne úplně ideální skoky znamenají umístění v Top 10. To ukazuje ještě vyšší potenciál.“

Koudelka patřil vloni v létě k nejlepším skokanům na okruhu, olympijská zima se ale pro něj proměnila v noční můru, i kvůli kritickým problémům s materiálem a zabezpečení reprezentace. Za celou minulou zimu nastřádal pouhých dvanáct bodů ve Světovém poháru. Letos už je 107 body ze sedmi závodů už téměř na desetinásobku.

Navíc se český letec stále posunuje výš. V prvním závodním ve Wisle bral pětadvacáté místo, týden na to v Ruce byl nejlíp sedmnáctý, stejně jako v Nižném Tagilu. V Engelbergu už úspěně obtesával elitní desítku.

„Nyní zůstáváme jeden treninkový den zde v Engelbergu a po zbytek týdne máme tréninkový kemp v Seefeldu, kde budeme pracovat na detailech směrem k Turné. To zatím neřeším, budu se těšit domů na vánoční atmosféru v rodinném kruhu,“ uvedl Koudelka.

Nedělní závod v Engelbergu vyhrál svým čtvrtým triumfem sezony Japonec Rjoju Kobajaši. Za suverénem zimy Kobajašim obsadili další stupně vítězů Poláci, druhý skončil s odstupem skoro deseti bodů Piotr Žyla a třetí byl Kamil Stoch.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud