19. prosince 2018 • 12:57

Třetí nejlepší výsledek pro Ledeckou na lyžích. V super-G byla jedenáctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká skončila jedenáctá v superobřím slalomu ve Val Gardeně a vyrovnala svůj třetí nejlepší výsledek v lyžařském Světovém poháru. Překvapivá olympijská šampionka z únorových her v Pchjongčchangu si v této disciplíně vytvořila v SP nové maximum.



Stejně jako v úterním sjezdu předvedla nejrychlejší jízdu Slovinka Ilka Štuhecová. S odstupem pěti setin se o druhé místo podělily Tina Weiratherová z Lichtenštejnska a Rakušanka Nicole Schmidhoferová.

"Mám strašnou radost. Je to pěkný dárek k mému svátku. Jízdu jsem si hrozně užila, každou bránu. A do cíle jsem přijela úplně šťastná. Bylo mi jedno, kolik mám ztrátu, i když ta ztráta byla krásná. Byla to pěkná jízda," uvedla Ledecká v tiskové zprávě. "Na to, co mám všechno za sebou, tak to je super výsledek," dodala s odkazem na operaci ruky, přesuny na závody a tradiční kombinaci lyžování se snowboardingem.

Ledecká v pondělí vyhrála druhý trénink sjezdu, ale v úterním závodu chybovala ve střední pasáži a obsadila 29. místo. Na trať super-G se vydala jako čtvrtá a podobně jako ve sjezdu začala rychle. Na druhém mezičasu měla před v té době vedoucí Viktorií Rebensburgovou náskok 27 setin. I tentokrát potom neudržela ideální stopu, ale nevyjela z ní tolik a v cíli za Němkou zaostala o 33 setin.

Na stupních vítězů vydržela Ledecká chvilku. Nejrychlejší nakonec byla Štuhecová, která i s chybou dosáhla času 1:31,87 a Ledeckou porazila o 76 setin.

Česká hvězda nakonec o místo vypadla i z desítky. Lépe ale v SP zajela jen sjezdy v kanadském středisku Lake Louise, kde byla letos desátá a před rokem sedmá. Jedenáctá dojela ve sjezdu letos v březnu ve finále Světového pohár v Aare. 

V superobřím slalomu zazářila Ledecká na olympiádě, ale ve Světovém poháru bylo dosud jejím maximem devatenácté místo.

Obří slalom v Saalbachu vyhrál Kranjec, Hirscher byl šestý

Olympijský vítěz, mistr světa a držitel pěti malých křišťálových glóbů v obřím slalomu Hirscher v úvodním kole chyboval a byl až pátý se ztrátou 71 setin sekundy na vedoucího Švéda Mattse Olssona. V druhé jízdě měl blízko k pádu, obtížnou situaci ustál, ale další zaváhání ho srazila ještě o místo níž. Přesto dál s přehledem vede SP.

Olsson po prvním kole vedl o tři setiny před Rakušanem Manuelem Fellerem. Oba ale druhou jízdu nezvládli a z premiérového triumfu v SP se tak radoval šestadvacetiletý Kranjec, jehož nejlepším dosavadním výsledkem bylo loňské třetí místo v Alta Badii.

Slovinský lyžař zvítězil o 19 setin sekundy před Loicem Meillardem ze Švýcarska, třetí skončil Francouz Mathieu Faivre. Hirscher na vítěze ztratil 77 setin.

Hirscher v posledních dvou týdnech obřím slalomům v SP neochvějně kraloval. Vyhrál ve Val d'Isere i v Alta Badii, kde v pondělí triumfoval také v paralelní variantě. Jen v úvodním závodu v sezoně ho v Beaver Creeku porazil Němec Stefan Luitz.

Ženy - superobří slalom:

1. Štuhecová (Slovin.) 1:31,87, 2. Weiratherová (Licht.) a Schmidhoferová (Rak.) obě -0,05, 4. Fluryová (Švýc.) -0,06, 5. Mowinckelová (Nor.) -0,24, 6. Marsagliaová (It.) -0,29, 7. Rebensburgová (Něm.) -0,43, 8. Venierová -0,45, 9. Siebenhoferová -0,69, 10. Agerová (všechny Rak.) -0,74, 11. Ledecká (ČR) -0,76.

Průběžné pořadí super-G (po 3 z 8 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 200, 2. Mowinckelová 175, 3. Weiratherová 156, 4. Štuhecová 144, 5. Schmidhoferová 133, 6. Rebensburgová 128, ...24. Ledecká 30.

Průběžné pořadí SP (po 11 z 38 závodů): 1. Shiffrinová 689, 2. Schmidhoferová 359, 3. Mowinckelová 322, 4. M. Gisinová (Švýc.) 316, 5. Štuhecová 302, 6. Vlhová (SR) 276, ...38. Ledecká 68, 75. Capová (ČR) 12.

Ester Ledecká na trati sjezdu SP ve Val Gardeně
Ester Ledecká na trati sjezdu SP ve Val Gardeně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud