30. května 2009 • 09:43

Záhrobská: Na miss nemám dobré míry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fialových šatech, s vlasy natočenými do loken a s korunkou na hlavě se slalomářka Šárka Záhrobská mohla cítit skoro jako miss. Nová česká Královna bílé stopy si v pátek večer užívala chvíle vládkyně českého lyžování.



"Budu se snažit, abych si to v budoucnosti mnohokrát zopakovala a malých korunek přibývalo," řekla poté stříbrná medailistka z mistrovství světa ve Val d'Isere.

Na rekordních sedm výher běžkyně Kateřiny Neumannové v tradiční anketě lyžařského svazu ale nemyslela. "To asi nestihnu, nemám v plánu lyžovat ještě sedm let," řekla.

Na trůnu se okamžitě pohodlně uvelebila. Dala si nohu přes nohu a přijímala gratulace. "Bylo to moc příjemné, klidně si to zase zopakuji, ale v královském paláci by mě to nebavilo. Myslím, že bych nedokázala dávat vladařská rozhodnutí," uvažovala Záhrobská.

V šatech nad kolena a s výstřihem by se určitě neztratila v soutěži krásy. "Ne, na miss nemám úplně dobrou postavu a míry," bránila se. "A vůbec, teď jsem si to vynahradila a už to nemusím zkoušet.

"Poprvé v životě si nechala ušít šaty na míru. Využila služby známé módní návrhářky Beáty Rajské. Týden před vyhlášením ankety chodila na zkoušky, na měření, vybírala si boty, kabelku a další doplňky.

"Šaty jsou čokoládově fialové v barvě mého hlavního partnera. Jsou moc krásné a jednou dvakrát do roka by mě to bavilo," řekla Záhrobská s tím, že příprava na galavečer to bylo docela hektická. "Ne jako třeba před mistrovstvím světa, ale dalo by se to srovnat," uvedla.

Ve svém šatníku nemá mnoho podobných modelů. Dříve nosila kalhotové kostýmy a neměla důvody si šaty obstarávat. "Není moc příležitostí navštěvovat společenské akce," konstatovala.

I proto se zpočátku cítila nesvá. "První krůčky byly nejistější, ale zvykla jsem si."Nechtěla si kazit výjimečný večer řečmi o lyžování, ale otázkám na přípravu se nevyhnula.

Už zahájila kondiční přípravu a má za sebou čtrnáct dnů tréninku na ledovci. "Květen nám bezvadně vyšel, bylo ještě chladno a povrch byl kvalitní. Jinak držíme kostru tréninku z minulých sezon, protože se nám vyplatila a máme výsledky.

"Zdá se, že v olympijské sezoně bude jezdit na o něco delších slalomových lyžích než v té uplynulé. Už totiž testovala nové modely. "A mám z nich výborný pocit. Jsou mnohem lepší, než byly loni, dá se říci, že je to nesrovnatelné," pochvalovala si Záhrobská.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud