28. listopadu 2009 • 17:28

Úvodní závod v severské kombinaci vyhrál Chappuis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Úvodní závod Světového poháru v severské kombinaci ve finském Kuusamu vyhrál Francouz Jason Lamy Chappuis. Nejlepší z českých reprezentantů byl Miroslav Dvořák na 18. příčce.



Majitel dvou bronzových medailí z letošního mistrovství světa v Liberci Lamy Chappuis za triumfem vykročil už první části závodu díky skoku 142,5 m, což byl nejlepší výkon dne. V běžecké části mu pak na vítězství stačil sedmadvacátý čas.

Na druhém místě skončil čtyřnásobný vítěz SP Hannu Manninen z Finska, jenž se k závodění vrátil po roční pauze, třetí byl Němec Eric Frenzel. Loňský vítěz SP Anssi Koivuranta byl pátý.

Devětadvacetiletý Manninen loni ukončil kariéru kvůli studiu na dopravního pilota. K závodění se vrátil, aby mohl startovat alespoň v závodě družstev na olympiádě ve Vancouveru, a proto částečně omezil školu. "Jsem realista, jiné ambice nemám. Nestihnu nabrat rychlost a skoky jsem trénoval jen o víkendech," citovala agentura AP finského reprezentanta.

Nejlepším z českých závodníků byl v Kuusamu Dvořák, který do cíle doběhl na 18. místě se ztrátou 1:47,2 za Lamy Chappuisem. "Určitě jsem to nečekal, potom co jsem předváděl v tréninku. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Povedl se mi normální skok a běžecky to bylo dobrý. V první půlce závodu si nemám na co stěžovat, pak jsem trošku vytuhl a do cíle jsem se trošku protrápil," řekl Dvořák deníku Sport.

Nejlepším z českých závodníků byl v Kuusamu Dvořák, který do cíle doběhl na 18. místě se ztrátou 1:47,2 za Lamy Chappuisem. Tomáš Slavík byl o dvě příčky horší, Pavel Churavý obsadil 25. pozici a Aleš Vodseďálek skončil na 35. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud