29. listopadu 2009 • 15:41

Sdruženář Churavý se blýskl sedmým místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Churavý se v druhém závodu Světového poháru sdruženářů v Kuusamu blýskl sedmým místem. Zvítězil domácí Hannu Manninen, jenž se k severské kombinaci vrátil po roční pauze.



Desátý muž minulé sezony SP Churavý v desetikilometrovém běhu ještě vylepšil svou pozici ze skokanské části, v níž mu patřilo deváté místo.

Zároveň se výrazně posunul oproti sobotnímu úvodnímu závodu, který dokončil jako pětadvacátý.

Dvaatřicetiletý Churavý ztratil 49 sekund na vítězného Manninena, s nímž ve stejném čase vyrazil do běhu Gundersenovou metodou.

Pro excelentního finského běžce nebyl problém zlikvidovat z desátého místa náskok lepších skokanů a v závěrečném spurtu s Němcem Tinem Edelmannem si doběhl pro první triumf při svém comebacku. Třetí byl jiný německý sdruženář Eric Frenzel.

Čtyřnásobný celkový vítěz SP Manninen se k závodění vrátil po roční pauze, kterou vyplnil studiem na leteckého pilota. Kvůli blížícím se olympijským hrám studium omezil a znovu začal trénovat, i když například skáče pouze o víkendech.

Ačkoli sám tvrdí, že se chce kvalifikovat hlavně do soutěže týmů, díky sobotnímu druhému místu a dnešnímu 46. triumfu v kariéře se zařadil mezi medailové kandidáty i pro soutěže jednotlivců.

Spolu s Churavým dnes bodovali další dva Češi, dvacátý Miroslav Dvořák a třiadvacátý Tomáš Slavík. Aleš Vodseďálek byl dvě místa za elitní třicítkou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud