Ivo Pospíšil
25. října 2013 • 09:49

Sama proti času! Řekla jsem hodně, ale ne vše, říká o dokumentu Sáblíková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | „Občas jsem měla chuť tu kameru někam zahodit,“ rozesmála se při vzpomínce Martina Sáblíková. Před zimní olympiádou v Soči, kde bude obhajovat tři medaile, jí totiž vyjde dokument a kniha Sama proti času, mapující její rychlobruslařský život trochu z jiného úhlu. Film by měl mít premiéru v prosinci 2013, do kin půjde v lednu, kniha zase bude pokřtěna v listopadu.



Sama proti času. Ten název filmového dokumentu a knihy prý Martinu Sáblíkovou dokonale vystihuje. „Název jsem nevymyslela, ale docela se mi líbí. Vypovídá to o tom, že člověk stojí na tom startu sám a jede na čas,“ říká česká rychlobruslařka.

Zatímco kniha spisovatelky Radky Červinkové se bude křtít už v listopadu, dokument režiséra Davida Bonaventury mapující přípravu Sáblíkové na olympiádu v Soči bude mít premiéru v prosinci v kině Světozor.

VIDEO | Podívejte se na teaser k dokumentu Sama proti času:

Do kin pak bude uveden v lednu a po zahajovacím ceremoniálu Her ho odvysílá i televize.

„Tento styl dokumentů se mi líbí, vypráví o životech lidí, o kterých normálně nemůžete vědět, protože s nimi nejste pořád. Je to dobře, že lidé mohou sportovce poznat jinak,“ říká Sáblíková.

„Naštěstí ten film je o tom, co dělám, takže jsem dělala to co normálně, akorát jsem za sebou měla kameru. Je tam vidět, jak se chovám, jak prožívám různé situace a musím říct, že to občas to s tou kamerou není jednoduché,“ uznala.

Velké množství materiálu se natáčelo především v minulé sezoně, kdy Sáblíkovou trápila bolavá záda, a přesto dokázala vyhrát zlato na MS i Světový pohár. Když pak byla dotázána, zda třeba v knize prozradila úplně vše, rozesmála se:

„Knihu si musí každý přečíst. Každý mě zná jinak a nikdo asi tak, jak je to napsané v knížce. Přesto jsem tak na sebe prozradila asi 90 procent věcí. Těch deset procent jsem si nechala pro sebe.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud