Ivo Pospíšil
20. listopadu 2013 • 19:10

Sáblíková křtila knížku. Za kmotru si vybrala "čertíka" Blanarovičovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sama proti času. Nejenže takto Martina Sáblíková působí na startu závodů, ale nyní i ve své stejnojmenné autobiografii, kterou ve středu česká rychlobruslařka v Praze pokřtila. Necelé tři měsíce před olympiádou v Soči. „Je to knížka, která není ani tak o sportovní stránce, jako spíše o mně,“ říkala. A pro křest si vybrala svého bratra Martina i oblíbenou herečku Yvettu Blanarovičovou



Když měla vyprávět o kmotrech své nové knížky Sama proti času, měla česká rychlobruslařka Martina Sáblíková jasno. „Bratra Martina jsem si vybrala, protože mě podporuje od začátku kariéry a je to člověk, na kterého se mohu spolehnout,“ vyprávěla.

A pak se otočila ke kmotřence, herečce Yvettě Blanarovičové a pronesla: „A co se Yvetty týče, všichni vědí, že mám ráda pohádky,“ nakousla. V tu chvíli to bylo všem zřejmé.

Zvláště Blanarovičová totiž proslula rolí čerta (malého, ale šikovného) v pohádce Princezna ze mlejna. „Je to moje nejoblíbenější pohádka a postava. Musím se tak omluvit, ale zvolila jsem ji asi nejvíce z tohoto důvodu,“ smála se Sáblíková.

Sama Blanarovičová však byla poctěna. „Říká se, že o vánocích ten můj ksicht čouhá i z konzervy. Mně ale jako divákovi se zase několikrát přihodilo, že jsem zapnula televizi a koukala tam na mě pro změnu Martina,“ žertovala.

Martina Sáblíková s autorkou své knihy Sama proti času Radkou ČervinkovouFoto ČTK

„Jsem ráda, že mohu být kmotřenkou její knihy a držím ji palce. Měli bychom držet palce komukoliv, kdo svou slávou překročí hranice, tak jako ona,“ přála si.

Co se týče autobiografie Sáblíkové, jde už o její druhou knížku. Již před pár lety totiž vyšla kniha Martina Sáblíková – zázrak na bruslích. „Ta první knížka byla více sportovní, tato je zase hodně o mně,“ říká Sáblíková.

A Sama proti času znamená sama proti soupeřkám i časomíře na rychlobruslařských oválech.

„Už jsem si tu knihu přečetla od začátku do konce. Možná i od konce do začátku, neboť poslední úpravy jsme na ní snad dělali v závěrečný den, kdy šla do tisku,“ dodala. 

V prosinci pak bude mít premiéru i stejnojmenný dokumentární film režiséra Davida Bonaventury. V únoru pak na Sáblíkovou čeká vrchol sezony na olympijských hrách v Soči, kam ji poprvé v životě přijede díky projektu firmy P&G "Thank you mum" fandit také maminka Eva.

Martina Sáblíková se zranila na patnáctistovce při Světovém poháru v Salt Lake City
Martina Sáblíková se zranila na patnáctistovce při Světovém poháru v Salt Lake City

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud