12. února 2015 • 19:00

Sáblíková získala už 11. ZLATO z MS! Na 3 000 m porazila Wüstovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se stala potřetí v kariéře mistryní světa v závodu na 3000 metrů. Na šampionátu v Heerenveenu zvítězila před svou velkou soupeřkou Nizozemkou Ireen Wüstovou, kterou v přímém souboji v závěrečné rozjížďce porazila o 1,29 sekundy. Bronz získala další domácí závodnice Marije Jolingová. Z MS má česká rychlobruslařka na kontě už jedenáct zlatých medailí.



Sáblíková navázala na tříkilometrové trati na světové tituly z let 2007 a 2012. Trojnásobná olympijská šampionka vybojovala již devátý titul z mistrovství světa na jednotlivých tratích a jubilejní desáté zlato se pokusí přidat hned v pátek ve své parádní disciplíně, závodu na 5000 metrů.

Sedmadvacetiletá česká rychlobruslařka ovládla trojku i na předchozích dvou Světových pohárech v Hamaru a právě Heerenveenu a roli favoritky potvrdila i dnes. Wüstová jí tradičně po rychlejším startu dlouho ujížděla, ale Sáblíková předvedla skvělý závěr. Při nájezdu do posledního kola měla na nizozemskou rivalku k dobru jen jednu setinu sekundy, ale v cíli byla první s více než sekundovým náskokem.

MS v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Heerenveenu:

Ženy:

3000 m: 1. Sáblíková (ČR) 4:02,17, 2. Wüstová 4:03,46, 3. Jolingová (obě Niz.) 4:05,51.

Nejlepší trojice:Wüstová, Sáblíková a Jolingová,
Nejlepší trojice:Wüstová, Sáblíková a Jolingová,

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud