9. prosince 2017 • 22:30

Erbanová opět nejrychleji v sezoně a opět čtvrtá, Sáblíková poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Karolína Erbanová skončila počtvrté v sezoně čtvrtá v závodu na 500 metrů ve Světovém poháru. V Salt Lake City si stejně jako v pátek vylepšila nejrychlejší čas sezony, který má nyní hodnotu 37,18, ale opět nestačila na stejnou trojici soupeřek. Z vítězství se radovala na nejkratší trati doposud neporažená Nao Kodairaová z Japonska, kterou doprovodily na stupně vítězů Korejka I Sang-hwa a další Japonka Arisa Goová.



V závodu na 1500 metrů se představily Nikola Zdráhalová a Martina Sáblíková, které shodně zaostaly za časy z minulého týdne v Calgary. Zdráhalová obsadila patnácté místo, zkušenější Sáblíková byla dvacátá. Z vítězství se radovala další Japonka Miho Takagiová. Zdráhalová pak nastoupila ještě ve finále závodu s hromadným startem a dojela desátá.

Pětadvacetiletá Erbanová se na pětistovce představila v předposlední rozjížďce s Vanessou Herzogovou z Rakouska, kterou dokázala porazit. Oproti pátku si o dvě setiny sekundy vylepšila čas, ale v průběžném pořadí jí patřilo druhé místo za Goovou.

Následně se na ovál postavily Kodairaová a I Sang-hwa, které si i přes komplikace s opakovaným startem zajistily první a druhé místo. Úřadující mistryně světa Kodairaová ovládla časem 36,54 i sedmou pětistovku v sezoně. Od třetího místa Erbanovou tentokrát dělilo třináct setin sekundy.

Trojnásobná olympijská vítězka Sáblíková si start v elitní divizi A na trati 1500 metrů vybojovala před týdnem v Kanadě, představila se hned v první rozjížďce a zajela čas 1:57,55. Oproti Calgary byla o dvě sekundy pomalejší a nakonec skončila v divizi A poslední.

Zdráhalová startovala v páté rozjížďce a s časem 1:56,30 byla průběžně šestá. Následně ji ale všechny další rychlobruslařky až na Lotte van Beekovou z Nizozemska předstihly. Patnácté místo je druhým nejlepším výsledkem Zdráhalové na trati 1500 metrů v SP, lépe dopadla jen v Calgary, kde byla devátá.

Z vítězství se radovala Takagiová, která ani na čtvrté patnáctistovce v sezoně nenašla přemožitelku. Druhá skončila Marrit Leenstraová z Nizozemska a třetí Ruska Jekatěrina Šichovová.

Program olympiády: Rychlobruslení na ZOH 2018 »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud