5. ledna 2018 • 15:15

Erbanová má bronz na 500 metrů z ME. K výhře chybělo 49 setin sekundy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Karolína Erbanová vybojovala na mistrovství Evropy v Kolomně bronzovou medaili v závodě na 500 metrů. Z vítězství se radovala Vanessa Herzogová z Rakouska, druhá skončila domácí Ruska Angelina Golikovová. Pětadvacetiletou českou reprezentantku dělilo od vítězství 49 setin sekundy.



Erbanová patřila v premiérovém individuálním závodě ME k hlavním favoritkám, neboť v průběžném pořadí Světového poháru v této sezoně jí na pětistovce patří čtvrté místo a druhé mezi Evropankami. V poslední jízdě však nedokázala překonat třetí ženu SP Herzogovou ani Golikovovou, které se společně představily v osmé rozjížďce.

"Medaile je vždy pěkná, takže nemůžu být nespokojená a jsem za ni ráda. Chtěla jsem ještě o trochu výše, ale dnes to na to nestačilo," řekla Erbanová ČTK.

Herzogová zajela čas 37,69 a jen o setinu zaostala za svým nejlepším výkonem v kariéře na evropských oválech. A Erbanová, která se loni stala v Heerenveenu evropskou šampionkou ve sprinterském víceboji, na to nedokázala odpovědět.

"Čas Herzogové problém nebyl. Na Světovém poháru se mi něco podobného stává docela často, takže jsem v této pozici nebyla poprvé," uvedla Erbanová, kterou v sobotu čeká start na kilometrové trati. "Příprava neproběhla úplně ideálně. Ze čtvrtka na pátek jsem měla zvýšenou teplotu. Uvidíme, jak se to budu vyvíjet dále," dodala.

Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová skončila dvanáctá. Týmová kolegyně Martiny Sáblíkové, která na ME nestartuje, se dnes představí ještě v závodě na 1500 metrů stejně jako Natálie Kerschbaummayr a Eliška Dřímalová.

Mistrovství Evropy v rychlobruslení v Kolomně (Rusko):

Ženy:

500 m: 1. Herzogová (Rak.) 37,69, 2. Golikovová (Rus.) 38,04, 3. Erbanová 38,18, ...12. Zdráhalová (obě ČR) 39,65.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud