10. ledna 2019 • 20:33

Smolař! Nizozemský rychlobruslař se vážně popálil při zapalování krbu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr Evropy v rychlobruslení na krátké dráze Sjinkie Knegt utrpěl v krátké době další zranění a opět si ublížil doma. Tentokrát je to ale mnohem vážnější. V polovině prosince mu v dílně poranil lýtko vysokozdvižný vozík a ve čtvrtek se devětadvacetiletý Nizozemec při zapalování krbu těžce popálil. Sanitka ho odvezla do nemocnice v Groningenu.



Na Knegtovi začalo hořet oblečení a utrpěl popáleniny prvního až třetího stupně. Nejhůř dopadla opět jeho levá noha. Ta, kterou mu před měsícem vozík přimáčkl na futra. Kvůli tomu přišel o šanci obhajovat o tomto víkendu titul ve víceboji na evropském šampionátu doma v Dodrechtu.

Na ledové dráze přitom Knegt posbíral už řadu úspěchů. Na olympiádě v Pchjongčchangu loni v únoru skončil druhý na 1500 metrů, ze Soči má bronz z kilometru. Pravidelně sbírá medaile na mistrovství světa i Evropy.

Plameny mu ve čtvrtek podle médií popálily celé tělo včetně obličeje a není vyloučeno, že podstoupí transplantaci kůže. Když nebruslí, zabývá se přitom Knegt ve volném čase obráběním kovů a renovací automobilových veteránů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud