12. listopadu 2023 • 09:23

Sáblíková měla strach, že vypadne z áčka. Sezonu ale rozjela solidně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupila do nové sezony Světového poháru na dlouhých tratích pátým místem v závodu na 3 000 metrů. V japonském Obihiru se z vítězství radovala úřadující mistryně světa na této distanci Ragne Wiklundová z Norska.



Šestatřicetiletá Sáblíková měla před úvodní akcí SP zdravotní problémy. Po příletu do Japonska onemocněla, brala antibiotika a musela omezit trénink. V sobotu se ale postavila na start závodu na 1500 metrů a ovládla divizi B, dnes podle očekávání nechyběla na trojce.

Trojnásobná olympijská šampionka zajela čas 4:04,60 a o více než tři sekundy vylepšila své sezonní maximum z říjnových závodů v Inzellu. Za Wiklundovou dnes Sáblíková zaostala o 2,72 sekundy, od medaile ji dělilo devět desetin. Druhá skončila Japonka Momoka Horikawaová, třetí Antoinette Rijpmaová-De Jongová z Nizozemska.

„S časem jsme spokojená, i když ten projev nebyl ideální. Po všem, co mě minulý týden potkalo, si myslím, že to nedopadlo vůbec špatně. Měla jsem strach, že vypadnu z áčka. Musím říct, že mě osobně to docela překvapilo,“ řekla Sáblíková v nahrávce pro média.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se představila ve čtvrté rozjížďce společně s nakonec vítěznou Wiklundovou, která zajela rekord dráhy. „Každá jsme si jela sama, protože byla docela dost přede mnou. Vyhrála bezkonkurenčně a musím říct, že je krása se dívat na to, co předvádí na ledě. I když jsem se na to dívala hodně z dálky,“ pousmála se Sáblíková.

Sobotní start na patnáctistovce brala jako test. „A překvapila mě. Poslední kolo ale nebylo úplně dobré,“ řekla Sáblíková. Nyní ji čeká přesun do Pekingu, kde SP příští týden pokračuje druhým dílem. „Snad mě trojka nezláme a budu moct trénovat a připravovat se na další závody,“ přála si česká reprezentantka.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud