9. února 2019 • 11:48

Po zlatu z MS bronz. Samková dojela ve Feldbergu třetí, vyhrála Američanka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Samková skončila třetí v závodu Světového poháru v německém Feldbergu. V prvním závodu po zisku titulu mistryně světa Samková nestačila ve finále na vítěznou Lindsey Jacobellisovou z USA a úřadující olympijskou šampionku Michelu Moioliovou z Itálie.



"Jsem spokojená. Byl to pěkný závod," řekla Samková, olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z loňských her v Pchjongčchangu.

Na stupně vítězů v seriálu SP se Samková probojovala podvaadvacáté. Ve Feldbergu v minulosti dvakrát triumfovala - v lednu 2016 a prosinci 2017.

Čtvrtfinále zvládla Samková hravě. I v semifinále odstartovala v silném větru dobře a celou jízdu si soupeřky držela bezpečně za zády. "Dost foukalo, na startu to docela házelo, ale bylo to v pohodě. První dvě jízdy vyšly super," řekla.

Ve finále Samková nestartovala jako v předchozích jízdách úplně zleva, jelikož si výhodnou krajní stopu vybrala vítězka kvalifikace Jacobellisová. Američanka se rychle dostala do čela a Samková jela chvilku druhá, ale po hrbech a na skoku ji předjela Moioliová. Ve zbytku trati se svěřenkyně Marka Jelínka marně snažila dostat před Italku. "Nestihla jsem se zavěsit, protože jsem byla u Moiolky blízko. Tak jsem různě přeskakovala a nevyšlo to časově úplně dobře," popsala Samková.

"Moioliová s rychlejšíma prknama Evku předjela. Přestože se snažila vyvážet, tak to bohužel stačilo na třetí místo. Ale obrovská pochvala, skvělý jízdy," řekl Jelínek a pochválil i Vendulo Hopjákovou, která vypadla ve čtvrtfinále a skončila dvanáctá. "Je to její nejlepší výsledek v sezoně a doufám, že příště bude ještě lepší," uvedl trenér.

Mezi muži se z premiérové výhry v SP radoval Australan Cameron Bolton. Mistr světa Mick Dierdorff z USA skončil po pádu ve čtvrtfinále.

V průběžném pořadí Světového poháru je pětadvacetiletá Samková druhá za Jacobellisovou, která vyhrála v SP už 31. závod.

V neděli je ve Feldbergu na programu závod družstev. Světový pohár bude pokračovat začátkem března ve Španělsku a vyvrcholí 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

Závody SP ve snowboardcrossu ve Feldbergu (Německo):

Muži: 1. Bolton (Austr.), 2. Berg, 3. Schad (oba Něm.), ...45. Kubičík (ČR) vyřazen v kvalifikaci.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Nörl (Něm.) 1650, 2. Perathoner 1278, 3. Visintin (oba It.) 1135, ...52. Kubičík 43,5, 68. Žerava 18,5, 74. Koudelka (všichni ČR) 11,6.

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Moioliová (It.), 3. Samková, ...12. Hopjáková (obě ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Jacobellisová 2800, 2. Samková 2400, 3. Moioliová 1600, ...17. Hopjáková 450.

Eva Samková slaví svůj triumf na stupních vítězů
Eva Samková slaví svůj triumf na stupních vítězů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud