23. prosince 2021 • 11:17

Samková zpátky v Česku: Operace v pořádku! Lékař mluvil o Pekingu

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsou to ani dva týdny, co česká snowboardová hvězda Eva Samková vyděsila fanoušky děsivým pádem a zlomeninami obou kotníků. Ale nebyla by to ona, kdyby zas nerozdávala úsměvy. Olympijská vítězka se vrátila z rakouské nemocnice do Česka a nyní intenzivně rehabilituje. A Peking? Ještě není vše ztraceno.



„Operace ve Schrunsu proběhla v pořádku, s velmi dobrým výsledkem. Nyní probírá intenzivní rehabilitace. Je předčasné spekulovat o možnosti účasti Evy na olympijských hrách. Musíme si uvědomit, že se zranila před necelými dvěma týdny. Základním cílem naší péče je, aby byla Eva zdravá a aby se její zranění správně zahojilo. Všichni se snažíme, aby byla na sněhu co nejdřív, ale to teď není hlavní. Primární je zdraví,“ říká lékař Evy Samkové Jiří Dostal.

Snowboardcrossařka je od pondělí zpátky v Česku a starají se o ní ti nejlepší, vedle Jiřího Dostala profesor Pavel Kolář a další specialisté.

„Děkuju všem za vzkazy a podporu. Nečekala jsem, že toho bude tolik. Rehabilituju každý den, probíhá to dobře. Mám kolem sebe nejlepší tým. Jdu den po dni a uvidím, jak to bude. Na prognózy je ještě brzo,“ vzkazuje.

Eva Samková je zpátky v Česku. A už se zase směje do kamery
Eva Samková je zpátky v Česku. A už se zase směje do kamery

Krásně rozjetou olympijskou sezonu jí 11. prosince zastavila nehoda v cíli závodu smíšených týmů v Montafonu. Odvážným manévrem se sice na poslední chvíli dostala na druhé místo před Francouzku Chloe Trespeuchovou, pak se jí ale seklo prkno do sněhu a zlomila obě nohy v kotnících, v hlavicích holenní kosti.

Vánoce si ale určitě užije trošku jinak, než byla během své kariéry zvyklá. Podle videa ale neztratila nic ze své pověstné pohody.  „Evka má dobrou náladu a je odhodlaná pracovat a bojovat. Celý tým děla maximum, aby byla co nejdřív zpět, ale nejdůležitější je, aby byla v pořádku,“ doplňuje trenér Marek Jelínek.

Královna Samková: Jaký je její příběh a proč ji fanoušci tak milují?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud