25. srpna 2011 • 12:22

Sdruženář Churavý se vrací, ale domácí letní souboj se špičkou nestihne

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě bez Churavého. Do Liberce míří světová špička sdruženářů. Od pondělí do středy hostí areály pro mistrovství světa 2009 ve Vesci a na Ještědu letní závody v severské kombinaci.



Nejlepší český sdruženář Pavel Churavý však bude svým parťákům Tomáši Slavíkovi či Miroslavu Dvořákovi fandit jen jako divák. Před čtrnácti dny mu lékaři operovali koleno, FIS Summer Grand Prix v Liberci by ještě nezvládl.

„Měl jsem nějaký nepořádek v menisku. Koleno se mi zadrhávalo a už to pro mě bylo nebezpečné na můstku. Pořád jsem čekal, že by se to mohlo zlepšit, ale nestalo se. Proto jsem raději obětoval letní závody, než abych to řešil ještě v zimě,“ vysvětlil Pavel Churavý, pátý na loňských olympijských hrách ve Vancouveru.

„Jinak to ale větší problém nebyl. Nyní se už cítím dobře, ale musím se pořádně připravit fyzicky, abych si s tím zase něco náhodou na můstku neudělal. V pondělí už budu skákat a doufám, že to pro mě začne,“ řekl Churavý.

34letý sdruženář počítá s prvními závody až na konci září na republikovém šampionátu. Česko bude na domácím závodu reprezentovat Tomáš Slavík, Miroslav Dvořák, Aleš Vodseďálek, Lukáš Havránek

„Jsme v plném tréninkovém zatížení. Je to pro nás zpestření a bereme to jako možnost porovnání, jak jsme na tom se světem,“ řekl český reprezentační kouč Luděk Šablatura, jenž plánuje pro nadcházející sezonu bez mistrovství světa a olympijských her větší tréninkovou zátěž.

V Liberci nebudou chybět světová esa severské kombinace jako Francouz Jason Lamy Chappuis, finský Janne Ryynänen či Billy Demong z USA.

FIS Nordic Combined Summer Grand Prix 2011 V ČÍSLECH

68 Tolik závodníků je přihlášeno

8 Tolik sdruženářů bude zastupovat Českou republiku

3 Sérii tvoří celkem 3 závody. První v německém Oberwiesenthalu (27. a 28. srpna), druhý v Liberci (29. – 31. srpna) a třetí opět v Německu v Oberstdorfu (2. a 3. září)

2 letos se koná podruhé, navazuje na předchozí ročníky letního SP

0 vstup je zdarma

Program středy 31. srpna

Ještěd

9.00 Skoky na lyžích-zkušební kolo HS 134

10.00 Skoky na lyžích-závod HS 134

Vesec

13.00 začátek doprovodného programu

14.00 veřejný závod na inline pro děti

15.00 veřejný závod na inline pro dospělé

16.00 vyhlášení výsledků veřejného závodu

17.00 závod na kolečkových lyžích 10 km

17.45 vyhlášení výsledků FIS Summer Grand Prix

18.00 koncert Eddie Stoilov

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud