6. prosince 2011 • 18:20

VIDEO: Fanoušci, přijďte, prosí skokani. Koudelka slibuje útok na bednu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZVÁNKA - Český tým skokanů na lyžích je ve formě a před domácími závody Světového poháru v Harrachově ho trápí jediná otázka: Dorazí fanoušci? V Krkonoších mají většinou převahu Poláci, kteří své naděje tentokrát upínají ke Kamilu Stochovi. Češi ale po dlouhé době mohou fandit muži z elitní desítky - Romanu Koudelkovi.



Letos v lednu Roman Koudelka při letech v Harrachově poprvé v kariéře vystoupil v závodě Světového poháru na stupně vítězů. Teď doufá, že úspěšný rok stejně i zakončí.

Tentokrát se od čtvrtka do neděle na Čerťáku skáče na velkém můstku a Koudelka si z posledního víkendu v Lillehammeru přivezl čtvrté místo.

„Hodně lidí si říká, že po čtvrtém by mělo přijít třetí, ale skoky jsou nevyzpytatelné,“ říká Koudelka. „Za bednu bych byl strašně rád. Slíbit to nemůžu, ale udělám pro to všechno.“

Posledním českým vítězem v Harrachově je Jakub Janda, který triumfoval v roce 2005 v sezoně, v které nakonec vyhrál i celkové hodnocení Světového poháru. Od té doby zřejmě nikdy nebyl český tým v takové formě jako letos.

Ceny vstupenek na SP v Harrachově

Čtyřdenní 400 korun na stání, 600 korun k sezení

Čtvrtek 100 korun na stání,  200 korun k sezení

Pátek 250 korun na stání, 350 korun k sezení

Sobota 300 korun na stání, 400 korun  k sezení

Neděle 250 korun na stání, 350 korun k sezení

Program SP v Harrachově

Čtvrtek 18.00 kvalifikace závodu jednotlivců

Pátek 17.00 závod jednotlivců

Sobota 16.00 závod družstev

Neděle 12.15 kvalifikace, 13.45 závod jednotlivců

Kromě Koudelky se daří i Lukáši Hlavovi, který na středním můstku v Lillehammeru skončil pátý, nejlíp v kariéře. Solidní formu má i Jakub Janda. Harrachov se navíc těší hned na tři závody v tzv. supervíkendu. Po čtvrteční kvalifikaci v pátek a v neděli závodí jednotlivci, v sobotu se pak koná atraktivní závod družstev.

„Doufám, že jsme fanoušky nalákali v Lillhemammeru na dobré výsledky. Doufám, že je to velká pozvánka, že nás přijdou podpořit, abychom mohli být ještě o nějaký stupínek výš,“ říká Koudelka.

Pořadatelé pokryli můstek umělým sněhem i za pomoci drahé dusíkaté technologie. Jediným problémem zůstává vítr, který na Čerťáku často závody ovlivňuje. Předpověď zatím není příliš příznivá pro pátek. Pořadatelé ale věří, že během víkendu se podaří odskákat všechny plánované závody.

Lístky jsou v prodeji už od sto korun za čtvrteční kvalifikaci. Permanentka na všechny čtyři dny stojí 400 korun na stání a 600 korun k sezení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud