12. února 2012 • 22:04

Stříbrný Koudelka: Věřím, že se na nejvyšší stupínek podívám

Autor: nit, bko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má nové boty a létá mu to v nich náramně. Skokan na lyžích Roman Koudelka si v německém Willingenu připsal nejlepší výsledek v kariéře, když skončil za Norem Bardalem druhý. "Věřím, že když budu pracovat a nic zvláštního se nepřihodí, na nejvyšší stupínek se podívám," řekl Koudelka deníku Sport.



"Bylo to krásný už od soboty, kdy mi to šlo v soutěži týmů. Začal jsem si hodně věřit a neděle nebyla tak stresující," pochvaloval si nejlepší český skokan.

"Ve středu jsem v Liberci zkusil nové boty a měl jsem problém s nájezdem. Nevěděl jsem, jak je správně našněrovat. Ale vyřešili jsme to a od té doby to šlo jak po másle," těšilo Koudelku.

Ten se prý konečně pořádně dokáže vyrovnat s velkými očekáváními, která na něho okolí klade.

"To nebyli jenom novináři, ale i lidi z mého okolí. Oni si to moc neuvědomovali, ale pro mě to bylo stresující. Ne že by se snažili na mě vyvinout tlak. Asi mě na stupních chtěli vidět. Mě to mrzelo. Sezona byla pro mě zatím docela úspěšná, chyběla jen třešinka na dortu. Jsem rád, že se to povedlo a udělal jsem radost nejen sobě, ale i lidem, kteří mi přáli."

Koudelka tak ani nelitoval, že zrovna nedosáhl na první místo. "Nor Bardal měl po prvním kole náskok deseti bodů. Věděl jsem, že by musel hodně zkazit, abych měl šanci ho porazit," vykládal po závodě český skokan.

"Být první je velký vrchol. Ale já si vzpomínám na našeho bývalého trenéra Ritchieho Schallerta, který říkal, že všechno musí jít krok za krokem. Nemůže to být velký úlet. Věřím, že když budu pracovat a nic zvláštního se nepřihodí, na nejvyšší stupínek se podívám," doufá Roman Koudelka.

Rozhovor s Romanem Koudelkou čtěte v pondělním deníku Sport!

Koudelka slaví životní druhé místo ve Willingenu.
Koudelka slaví životní druhé místo ve Willingenu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud