1. února 2013 • 12:30

Matura věří v další úspěch: Kombinéza dorovnala mou nadváhu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Skokan na lyžích Jan Matura si před víkendovými závody Světového poháru v Harrachově našel čas na čtenáře iSport.cz, kterým více než hodinu odpovídal na otázky v online rozhovoru. "Moje šance jsou poměrně vysoké, ale vždy bude záležet, jak to v ten den sedne," říká před dvěma závody na mamutím můstku.



Matura v Česku díky dvěma vítězstvím v Sapporu opět zvedl zájmu vlnu o svůj sport a věří, že do Harrachova dorazí co nejvíce fanoušků.

Co ještě prozradil čtenářům iSport.cz? Mimo jiné to, že k úspěchu mu pomohla i změna pravidel. "Zúžení kombinézy mi pomohlo dorovnat moji lehkou nadváhu oproti hubeným skokanům," přiznal.

Všechny Maturovy odpovědi si projděte zde:

Jan Matura

Pekinho, 1. února 2013
Ahoj Honzo, rád bych ti popřál k výsledkům v Japonsku, oba závody jsem viděl, musím říci úžasné, jinými slovy forma jako hrom. Jak se těšíš na domácí závody v Harrachově? Osobně já se do Harrachova hrozně těším, cejtím, že přijdou výborné výsledku celého týmu. Jen mě poměrně mrzí, že nadpoloviční většina z TOP 10 nepřijede, ale co se dá dělat. Doufám, že čeští fanoušci vytvoří pořádnou domácí kulisu a vy Naši kluci se umístítě co nejvýš. Tak hodně štestí ;) Pekinho
Děkuji, do Harrachova se na domácí závody velice těším. Mám rád českou kulisu a podporu našich fanoušků. Je pravda, že velká část z Top 10 Světového poháru nepřijede, ale lety jsou přecejenom malinko odlišné, co se týče těch předních jmen. Nejlepší letci v Harrachově budou: Schlierenzauer, Kranjec, Koch... Děkuju za vaše otázky a věřím, že se v Harrachově potkáme v hojném počtu.
martin cikl, 1. února 2013
Co se stalo s Ciklem?
Martin Cikl je zraněný, trápí ho koleno.
Lukáš Poupa, 1. února 2013
Ahoj Honzo, Saporro supeeer, skoda,ze Ti nevyšla úplně druhá kola ve Vikersundu.Každopádně si hodně překvapil. !!! Chci se zeptat,co se stalo s Romanem od minulého roku?
Děkuji, druhá kola už byla trošku ovlivněná únavou. Ale v Harrachově budu snad opět nabitý energií. Romana možná postihla změna pravidel. Mně to pomohlo, jemu to možná trochu uškodilo. Ale určitě ještě v této sezoně nějaký dobrý výsledek předvede.
Miroslava, 1. února 2013
Kdo ze skokanů z vašeho týmu je váš největší kamarád?
Vesměs jsme všichni dobří kamarádi.
jirka, 1. února 2013
proc si nevemes pri skoku sluchatka a neposlouchas? hudba dava motivaci, naladu, treba kdyby si poslouchal pri letu toto http://www.youtube.com/watch?v=k4xjSzOX6PM nerikej ze by ti to nedalo nejaky metr navic...
Při tréninku jsme to zkoušeli, ale trochu jde i o rušivý element, kdy člověk příliš nevnímá, co se děje kolem.
raadek, 1. února 2013
Sledujes biatlon?
Ano, mám tam i hodně přátel, jelikož jsem chodil na sportovní gymnázium, které navštěvoali právě i biatlonisté.
EDA.., 1. února 2013
ahoj je mozne s tebou dohodnout sazku nejakou pred zavodem? slo by o miliony a pomohl by si tim tak lidem. Sazka napr. na sobotni zavod, ze budes horsi v duelu nez K. Stoch...zaridil bys nam to a my diky tobe, Honzo, vyhrali miliony...co na to rikas? kdysi jsme toto udelali s Ciklem...
Děkuji za nabídku, ale budu se držet fair play. Kamil Stoch je velmi kvalitní skokan, takže se náš souboj může vyvíjet zajímavě, ale nechám to na můstek.
David Hampl, 1. února 2013
Jaké jsou vaše cíle na umístění ve SP v Harrachově ? :)
Už jsem odpovídal.
Ondra, 1. února 2013
Dobrý den, nejprve bych Vám rád pogratuloval k nedávným úspěchům v Sapporu! Byly to úžasné výkony! Jaké cíle si kladete na domácím závodu SP v Harrachově? S jakým umístěním budete spokojen na blížícím se MS? Děkuji za odpovědi a hodně štěstí ve zbytku sezóny!
Děkuji za gratulaci. Cíle do Harrachova jsou jasné, udělat co nejlepší skoky a pak to přinese i dobrý výsledek. Kdyby to bylo do šestého místa, tak je to fantastické a pro mě je úspěch i top patnáctka, protože pole skokanů je velmi vyrovnané. Na mistrovství světa to bude podobné. Výsledky ve skoku na lyžích se těžko předpokládají. Když byla Kateřina Neumannová v běhu dobře připravená, tak se s tím umístěním dalo počítat poměrně snadno, ale náš sport je ovlivněn mnoha vnějšími faktory.
jiří Sojka, 1. února 2013
ahoj honzo jak vydíš svoje šance???a ostatní naši kluci???jak to snima vypadá???se mi zdá že nějak nemůžete sladit formu jednu sezonu to jde Jakubovy pak Roman a ted ty....se štafetou to asi na dobrej výsledek nebude co?
Moje šance jsou poměrně vysoké, ale vždy bude záležet, jak to v ten den sedne. Snad se bude dařit podobně jako v poslední době. Co se týče kluků, jako je Kuba, Roman a Lukáš Hlava, tak se s nimi musí vždy počítat, jelikož to jsou velmi kvalitní skokané a můžou se vrátit na výsluní kdykoli.
fanouš, 1. února 2013
Dobrý den, Honzo... Chtěl jsem se zeptat, jak je to u vás skokanů s penězi, kolik je třeba prize money za vítězství v závodě SP? Dá se tím vůbec uživit? Díky a ať se daří!
Pokud člověk vyhrává, tak se tím uživit určitě dá. Výdělky nejsou tajemství a jsou uveřejněny na stránkách FIS. Za vítězství ve Světovém poháru je nějakých 160 000 korun čistého. Pokud se umisťujete okolo 25. místa, tak to žádná sláva není.
Ondřej Beneš, 1. února 2013
zdravím Honzo, chtěl bych se zeptat na co skokan myslí,než se spustí z můstku??představuje si skok,nebo se snažíte nemyslet vůbec na nic... jinak přeju hodně zdaru a nějakou tu placku:))
Když si obouvám lyže, tak přemýšlím nad tím, co bych měl udělat, jakých chyb se vyvarovat. Když sedím na lavičce, tak se snažím spíše odreagovat a ani nekoukat moc na vítr. Pak ten skok už probíhá automaticky s tím, že si kontroluju ty chyby, o kterých jsem mluvil.
Denis Vogt (BANIK PYČO), 1. února 2013
Čau Honzo přeju hodně uspěchu a at si čim dal vic na stupnich vitězu a komu fandiš ve fotbale zahranični tym i domaci :D diky ;)
Děkuji, ve fotbale fandím Slovanu Liberec, v zahraničí je to složitější. Za doby del Piera to byl Juventus Turín, teď vyloženého favorita nemám.
Martin, 1. února 2013
Dobrý den, říkal jste, že můstek v Sapporu vám velmi sedí, jsou ve Světovém poháru ještě další můstky, na kterých by se vám skákalo opravdu dobře? Děkuji a přeji hodně štěstí o víkendu.
Samozřejmě je takových můstků několik. Většinou je to spojené s tím, že se vám tam něco podařilo. Můžu jmenovat Trondheim, Neustadt, Courchevel. Na tyto můstky se vždycky rád vracím.
Barbora, 1. února 2013
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, aké sú vaše formy motivácie pred závodom? Počúvanie hudby alebo nejaký talizman pre šťastie? Silno držím palce!!! Pozdrav zo Slovenska :)
Většinou je to hudba, talisman mám taky. Je od manželky. Moje motivace je v tom udělat si radost ze skoků pokud co nejlepším skokem.
Karl von Harrachov, 1. února 2013
Zdravím Honzo, nevíš jaká je současné situace kolem Antonína Hájka? Dlouho jsem ho neviděl skákat. Co bys nám mohl říci o Čestmírovi Kožíškovi? Dle mého názorů má ideální postavu pro skoky na lyžích, čehož by mohl využít.
Tonda je velice talentovaný skokan. I když se mu momentálně příliš nedaří, tak má roky na to, aby se ještě vrátil. Čestmír Kožíšek je, stejně jako Tonda, velký talent. Ve skocích je malinko výjimka, jelikož je poměrně vysoký. Jestli je to úplně výhoda je otázkou. Má samozřejmě velkou plochu těla, horší to má s koordinací a odrazem.
Mikeš, 1. února 2013
Ahoj Honzo, o čem přemýšlíš, když spolu s ostatními skokany čekáš na druhé kolo? Přemýšlíš o skoku, který tě čeká, nebo se snažíš myslet na něco úplně jiného? Děkuju za odpověď a přeju hodně štěstí o víkendu v Harrachově.
Skoky se promítají v hlavě asi nejčastěji. Samozřejmě tam jsou i momenty, kdy se snažíte odreagovat, ale před samotným skokem, kdy si oblékám lyže, je tam jen ta myšlenka na skoky.
Sven Hannawald, 1. února 2013
Herr Abitur, Vy zrajete jako víno! Skvělá technika skoků/letů, slušné délky a k tomu ještě 2 triumfy. Skvěle!
Děkuji za poklonu, snad ještě chvíli ta technika a délka vydrží.
Prevc, 1. února 2013
Ahoj Jane, chtěl bych se tě zeptat, zdali máš nějaký rituál, který provádíš před svými skoky. Vím, že Jakub Janda se na lavičce pravidelně protahuje (zvedá ruce). Nejspíše to však není rituál, ale jen úkon pro uvolnění. U tebe si všímám při letu toho, že máš otevřená ústa. :-))
Rituálům se snažím vyhýbat, většinou to spíše svažuje, pokud na něj závodník zapomene. Já mám takový rituál, že jezdím na můstek oholený. Otevřená ústa jsou dána automaticky, na to vůbec nemyslím. Je to asi podobné, jako když Roman Koudelka vyplazuje během odrazu jazyk.
SkiJumper05, 1. února 2013
Ahoj Honzo, pozoruješ také v posledních závodech, že se Rakušanům příliš nedaří? (Samozřejmě nepočítám Gregora Schlier.) Dříve jich bylo v desítce pomalu 5, 6... Nyní se naopak zlepšíli Norové, Poláci a Slovinci. Osobně jsem rád, že už to není jen o Rakušanech. Jinak ti přeju hodně úspěchů a ať jsi v té desítce co nejčastěji.
Rakušané byli vždy ti, co určovali tempo ve vývoji materiálu. Nyní to vypadá, že je Norové předčili a ti ostatní na ně navazují. Samozřejmě si myslím, že Rakušané ještě do mistrovství světa nějakou specialitu vytáhnou.
H. Oli, 1. února 2013
Od úspěchů Jakuba Jandy jsme my, fandové, trochu náročnější a očekáváme, že přijdou další úspěchy. Jsem rád, že po Ramanu Koudelkovi (minulý rok), se daří nyní i tobě a Hlávce. Hned se na ty skoky kouká jinak, když je komu fandit a nemusí se jen obdivovat úctyhodné vdálenosti skoků Rakušanů a Norů. Díky za to, že nám děláte radost.
Kdo by nebyl náročný, i my se snažíme skákat co nejlépe, ale jsme malý stát s úzkou základnou, takže každý takový úspěch výše zmiňovaných nebo můj je velmi cenný a není jednoduchý. To, co se povedlo Kubovi, je podle mě i hodně nedoceněné.
Varane, 1. února 2013
Dobrý den Jane, jaký je Váš názor na současná pravidla: nové rozměry kombinéz (menší vzdálenost od těla); a kritéria při hodnocení skoků: +/- body za vítr, +/- body za nájezdové okno? Jsou tyto změny ku prospěchu skoků na lyžích?
Nové kombinézy mi sedí. Trošku mi i pomohly v tom vzestupu, jelikož se trápím s vyšší váhou a tím se to eliminovalo. Body za vítr jsou velkým tématem. Je to ku prospěchu skoků v tom smyslu, že je průběh souvislý a nepřerušovaný. Ale při větrnných závodech to mnohdy úplně nesedí.
Eddie Edwards, 1. února 2013
Zdravím tě Honzo, zajímalo by mě, který ze skokanů, pomineme-li kluky z českého týmu, ti je nejbližší či nejsympatičtější. Děkuju za odpověď.
Těch skokanů je víc, vyjmenovat můžu třeba Roberta Kranjece či Simona Ammanna nebo Anderse Jacobsena.
Bakys, 1. února 2013
Ahoj Honzo, chtěl bych ti poděkovat za to, že nám, fanouškům skoků na lyžích, děláš v poslední době velkou radost. Moc jsem ti přál úspěch, jelikož si ho za to, jak na sobě celá léta pracuješ a co skokům obětuješ, zasloužíš. Závod v Japonsku byl úžasný a neváhal jsem si přivstat, abych ho nepropásl, obzvláště po tvém prvním triumfu. Ať ti to i nadále skáče daleko a fouká převážně přední vítr. ;-)
Moc vám děkuju a snad vám udělám víc radosti při sledování skoků.
Jirka, 1. února 2013
Ahoj Honzo, sleduju dlouhodobě, mam moc velikou radost že se ti teď zadařilo, na Sapporo jsem koukal na druhej závod živě a jak jsi po tý nehodě Ita zajel vítězství, to bylo fenomenální. přeju ať forma vydrží a ať si skoky užíváš. chtěl bych se zeptat, kolik skoků v tréninku skočíte mimo závody v zimě, a béčko co jezdí kontik jestli je kde v zimě skákat na velkym. je škoda že se v Čechách moc neupravuje.. díky za odpověď, drž se a snad se zvednou i ostatní kluci v Harrachově
To trénování v Čechách je během závodní sezony složité. Souvisí to s úpravou můstků, kterou jste nastínil. Těch volných tréninkových dnů je málo, takže se to řeší spíš vynecháním závodu. A jede se většinou trénovat do zahraničí.
ondraqe1, 1. února 2013
Jaký byste si dal kurz že se umístíte do top 3 ? Je známo že budou chybět norové nebo němec Freund . A berete fakt že se nejspíš vyhnete kvalifikaci ?
Ten, kdo tipne výsledky ve skoku, tak je pro mě frajer, protože podle mého názoru je to nemožné, takže kurs na sebe bych dal vyšší. Ale samozřejmě se o to pokusím. Pokud nebude vyloženě špatně počasí, tak kvalifikaci pojedu. Je výhoda, že nemusím brát v potaz, jestli se skok povede, nebo ne.
Damienn, 1. února 2013
1.Jaké jste zažil nejvážnější zranění u skoků? Kolik procent je pravděpodobnost, že to skokan ustojí? 2.Sjel by jste i slavný Hanennkamp? Tam to nejsou sice skoky, ale podle mě kdo sjede nejtěžší trať u lyžařů a tou je Hanenkamp, tak to může být jedině profesionál. Tam je myslím sráz dolů více než 70%, prý to je jako když se někdo dívá do výtahové šachty. Chyběla by odvaha nebo by jste zkusil i toto?
Moje nejvážnější zranění byla zlomená ruka. Jinak, samozřejmě, co jsem zažil, nejhorší byl asi pád Honzy Mazocha. Hahnenkamm bych si určitě zkusil, ale nevěřím, že bych to pustil jako profíci.
Wolfms, 1. února 2013
Ahoj, co říkáš na televizní zpracování skoků na lyžích v České televizi? V České televizi skoky na lyžích komentuje Marek Svačina, líbí se ti jeho podání? Až jednou skončíš se skokama, nechceš také komentovat skoky na lyžích? Nebo třeba nejen skoky, ale i lyžování? Bylo by to zajímavé se dát na televizní práci nebo toto reálné není?
Zpracování skoků je teď udělané velice dobře. Ty větrnné přepočty jsou podle mého názoru zobrazeny srozumitelně. Jelikož se většinou pohybuju na můstku, tak málokdy stihnu Markův komentář, ale myslím si, že je to profesionál, tomu sportu se věnuje už nějakou chvíli, takže jsou jeho komentáře kvalitní. Na poslední otázku už jsem odpovídal, byla by to zajímavá zkušenost.
Marcela, 1. února 2013
Jsi lechtivé? Kde konkrétně?:-) Tvá fanynka Marcela
Ano, v podpaží.
Malda, 1. února 2013
Jsou skoky na lyžích sportem emocí? Skoky jsou krásné, ale nevidím tam od sportovců žádné emoce a pokud, tak jen minimálné. U hokeje, fotbalu apod. je více křiku od samotných aktérů. Toto u lyžování a u skoků moc nevidím. Třeba vás jsem neviděl ani neslyšel nějak křičet přes ruchové mikrofony v televizi. Naopak v hokeji a fotbale občas od sportovců výkřiky slyšet jsou. Podle mě u lyží chybí větší emoce.
Je to asi i tím, že to je individuální sport a většinou se závodník raduje sám a gratulace od kamarádů z týmu dostává později v kabině. Nějaké ty společné ovace bývají spíše na olympiádách a mistrovství světa, kdy na doskočiště vyběhne třeba celý tým.
Marcela, 1. února 2013
Ahoj dodatečně přeji vše nejlepší k narozenínám. Pokud se nepletu tak jsi je měl před třemi dny. Toto jsem se dočetla na internetu. Můžu se zeptat jaké nosíš spodní prádlo? Doufám, že to nepovažuješ za troufalou otázku:-) Přeji vše nejlepší a hodně štěstí!
Děkuju za přání. Nosím boxerky... :-)
Petr N., 1. února 2013
Zdravím, jaký máte názor na doping? Např. Lance Armstrong řekl, že nejde vyhrát Tour bez dopingu. Co si myslíte o tomto výroku? Je doping i mezi skokany na lyžích? Jak moc vás trápí? Opravdu jste nikdy nedopoval?
Pro mě to není nějakým překvapením. Když jsem ho viděl za jeho éry, jak všem ujížděl do kopců, asi bylo jasné, že to nebude jenom tréninkem. Nicméně se mi nelíbí to, jak po něm teď jdou. Když to vezmu zpátky, tak posledních několik vítězů bylo chycených za doping, takže v tom rozhodně není sám. Budou mít těžké sport očistit. U nás ve skoku je dopingových hříšníků minimum. Naposledy si vzpomínám na Vasiljeva, který užil odvodňovací prostředky. Na kontroly chodíme dvakrát, třikrát do roka. Já jsem nedopoval a v našem sportu to není potřeba.
Denis, 1. února 2013
Kolik kg můžemít skokan na lyžích? Skáčou i lidé, kteří mají váhu kolem 85 kg? Já mám třeba tuto váhu, jsou někteří s touto váhou slavní a úspěšní?
S touto váhou byste se ve skoku opravdu těžko chytil. Jsou tam váhové tabulky, například já s výškou 175 centimetrů bych měl vážit 60,5 kilo. Momentálně mám nějakých 61,5.
Martin, 1. února 2013
Ahoj, co říkáš na volby prezidenta? Máš stejný názor jako někteří sportovci? Např. Milan Baroš veřejně vyjádřil nespokojenost nad výsledkem.
Já jsem volit nemohl, jelikož jsem byl v zahraničí. Z těch kandidátů, kteří tam byli, se mi vyloženě nelíbil ani jeden. Osobně bych byl raději za pravicově smýšlejícího kandidáta, ale pravomoce prezidenta nejsou zas tak velké, abych z toho dělal velkou vědu. Jde tam spíš o reprezentaci státu.
Marie, 1. února 2013
Co nosí skokané pod kombinézou? Tedy co už mají diváci ukryté?:-)
Je to elastická kombinéza, která musí mít parametry, co se týče propustnosti a tloušťky. Ale dá se říci, že to je něco podobného, jako mají sprinteři.
Gooryk, 1. února 2013
Někteří bývalý sportovci pracují jako spolukomentátoři. Láká to i vás? Chtěl by jste někdy spolukomentovat skoky na lyžích pro televizi? Nebo by jste chtěl zkusit i třeba dělat řadového komentátora, popřípadě toto vůbec ne?
Takové nabídce bych se nebránil, určitě by to byla zajímavá zkušenost.
Milan, 1. února 2013
Dobrý den. Do kolika let je možné závodně skákat na lyžích?
To je celkem jednoduché říct. Vzhledem k tomu, že to je i naše práce, kterou si musíme vydělat na živobytí, tak, dokud se tím člověk uživí a nebude moc překážet. Japonci jsou známí, že skáčou třeba do čtyřiceti, ale ta země je tak ekonomicky silná, že finanční podpora je tam nesrovnatelná oproti zázemí v Čechách.
Janek, 1. února 2013
Honzo gratuluji ke dvou vítězstvím v Sapporu. Byla to pro tebe satisfakce po těch letech čekání na pořádný úspěch? Je těžké dělat skokana v České republice co se týče financí? Jaké máš vztahy s ostatními reprezentanty, jste rivalové nebo hlavně kamarádi? Jaké umístění si dáváš za cíl v Harachově? Hodně štěstí a hlavně zdraví do další kariéry a osobního života:D
Děkuji za gratulaci. Samozřejmě to určitá satisfakce byla, především zadostiučinění mé dlouhé kariéry. Samozřejmě, finance ve skocích na lyžích nejsou ani trošku srovnatelné s hokejem nebo fotbalem. Ti, co si vydělají velké peníze, se musí pohybovat několik let v top desítce. S klukama jsme kamarádi, nějaké rivalství tam rozhodně neprobíhá. Chceme se srovnávat především s ostatními skokany a nejen mezi sebou. V Harrachově chci udělat čtyři dobré skoky. Pokud budou tak dobré jako v Sapporu, tak přijde i dobrý výsledek a samozřejmě bude záležet i na štěstí a podmínkách, které rozhodnou, jak vysoké to umístění bude.
Johny, 1. února 2013
Vyhraje skoky v Sochi o5 Amann nebo to budes ty?
Ammann je skvělý skokan, na tyhle velké akce se dokáže výborně připravit. Takže na olympiádě se s ním musí stoprocentně počítat. Co se týče mé výkonnosti, tak věřím, že si ji můžu udržet. Bude záležet také, jestli se nějak nezmění pravidla. Protože i to, jak jsem letos vyletěl nahoru, je zapříčiněné zúžením kombinézy, které mi pomohlo dorovnat moji lehkou nadváhu oproti hubeným skokanům.
Zdeny68, 1. února 2013
Zdravím Tě, Honzo a chtěl bych se zeptat,jestli se Ti ozval už nějaký sponzor po těch skvělých výsledcích,aby Ti pomohl financovat skoky,jelikož jsem četl,že si skoky musíš financovat zvětší části sám a že Ti pomáhal také otec.Jinak Ti přeji,aby se Ti dařilo dál a věřím v Harrachově,že budeš na bedně.Hodně zdraví a štěstí Tobě a Tvé rodině.Zdeny z Liberce
Ozval se mi známý z firmy Dipak. Momentálně jsme domluveni do mistrovství světa. Na mistrovství světa ještě žádného sponzora nemám, uvidíme, jak to bude probíhat.
Jindra Kraus, 1. února 2013
Ahoj Honzo, nejdříve bych chtěl pogratulovat k úžasným výkonům v Sapporu (ale taky z Vikersundu!), zvedalo mě to z křesla :-) Co se stalo, že ti to začalo skákat tak "ze dne na den"? Pořád tak nějak nic a najednou dvě výhry :-) Je super sledovat teď závody s vědomím, že tam máme favorita na přední příčky. Ať ti to lítá dál, a hlavně teď v Harrachově !!!
Na začátku sezony byl problém s materiálem, na Turné čtyř můstků jsme to obměnili, především kombinézu a strukturu skluznice na lyžích, takže se o hodně zlepšila nájezdová rychlost. A kombinéza přinesla nějakých pět metrů, při dobrém skoku i víc. Materiál dělá na kombinéze opravdu hodně.
Hugo_, 1. února 2013
Honzo já moc gratuluju. byl jsme velice překvapen tvýma úspěchama a o to víc jsem ti to přál. Jaký to je pocit být zatracován a ted všem dokázat že jsme elitní skokan ? a může se váš parťák Tomi Hájek dostat zpět do formy ? děkuju a hodně štěsti v Harrachově
Není to chvílemi jednoduché, ale věřil jsem si, že bych mohl nějaký výsledek skočit a jsem rád, že se mi to povedlo. Tonda je velmi dobrý skokan a může se trápit podobně jako já. Taky jsem měl dva roky velmi slabé a poslední dva roky šla forma pomalu nahoru a teď se mi povedlo vyhrát. Skoky jsou takové, určitě není konec jeho kariéry.
Pavel, 1. února 2013
Dobrý večer, jakému týmu fandíte ve formuli 1?
Bývalo to Ferrari, minulou sezonu jsem nestíhal sledovat. Snad letos bude zase času víc.
Katka, 1. února 2013
Ahoj Honzo, musím říct, že kdyby mi před sezonou někdo řekl, že jeden z našich skokanů vyhraje závod SP, tak bych tě netipla, o to větší mám ale radost a strašně ti to přeju :-) Mluvil jsi o tom, že materiál apod. dělá velký rozdíl a tak mají proti vám třeba Rakušané náskok. Jako lajkovi mi to přijde takové zvláštní, že to může dělat až takový rozdíl, o co se v tom přesně jedná? A ještě se chci zeptat, když už jsem ty Rakušany zmínila, jací jsou jejich skokané? Přece jen mají za sebou velké úspěchy, je to na nich znát nebo jsou v pohodě? Děkuji za odpověď a přeju samé další úspěchy tobě i ostatním našim klukům, moc vám fandím :)
Materiál dělá opravdu hodně. Na kombinéze je spousta věcí: drsnost, propustnost. Tohle téma by obsáhlo delší odstavce, takže vám to musí stačit takhle ve zkratce. Lyže, to je podobná věc. Tam jdou udělat velké věci ve struktuře, těžišti, tvrdosti lyže. Co se týče rakouských skokanů, tak jsou vesměs přátelští a na nějaké velké hvězdy si nehrajou.
Jirka, 1. února 2013
Komu fandíte ve fotbale?
Dobrý den, zdravím všechny fanoušky a čtenáře. Fandím Slovanu Liberec, jelikož jsem Liberečák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud