14. dubna 2015 • 13:05

Samková na Aljašce: Jedna velká pohádka, smála jsem se jako dítě

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napumpovaná adrenalinem si snowboardistka Eva Samková užívá freeride na zasněžených prachových kopcích na Aljašce. V Kanadě řádí spolu se slalomářem Filipem Trejbalem a extrémním lyžařem Robinem Kaletou.



Na začátku bylo trochu obav.

„Ráno jsem byla slušně nervózní. Hlavně z toho, jak se pohybovat okolo helikoptéry. Ale po první jízdě to ze mě spadlo a užila jsem si to úplně parádně,“ popisuje svůj první zážitek s heliboardingem Eva Samková.

Jízda čerstvým prašanem není dokonale upravená sjezdovka, která vybízí k vysoké rychlosti. Můžete čekat překvapení jako skály, boule, žlaby nebo potok. Kromě azura a čerstvého sněhu česká výprava musí dbát na bezpečnost. Jak na svahu, kde se musí všichni dívat hodně dopředu, aby mohli včas zareagovat, tak v blízkosti vrtulníku. Vrcholem dobrodružství je však čistá eurofie.

Na Aljašce to stálo za to. Na Aljašce to stálo za to.Foto Red Bull

„Celej výlet do Kanady je jedna velká pohádka! Podle mě máme neskutečný štěstí v tom, jak to všechno vychází. Dva dny azurko nahoře a teď dva dny po pás v prašanu v lese!“ popisuje nadšená Samková. „Prostě nejlepší ježdění ever! Jsem úplně na měkko z toho, jak se máme skvěle a jak super parta tu je!“

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu si naordinovala výlet na Aljašku na konec regenerační sezony, kterou po olympiádě ukončila dřív kvůli psychickému vyčerpání i předchozím zraněním. V Kanadě nejdřív absolvovala bezpečnostní školení a pak se s parťáky vrhla do akce.

„Dneska to bylo naprosto skvělý! Jezdili jsme už prudší svahy, takže to šlo pořádně nakouřit a náš guide Luke je střelec, kterej nám vždycky ujel, a mohli jsme jet v klidu, co jsme chtěli. Jeden z nejlepších jezdících dnů, co jsem zažila! Celej den jsem se musela smát jako dítě,“ hodnotila Samková po jednom z výletů do hor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud