3. prosince 2015 • 16:35

Samková kvůli sázce hrála na ukulele. Na Václaváku vydělala 50 korun

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Padesát korun, za které koupí svému týmu k večeři housky a rohlíky, vydělala olympijská vítězka ve snowboardingu Eva Samková hrou na ukulele. Na pražském Václavském náměstí dnes snowboardcrossařka plnila prohranou sázku a kolemjdoucím zahrála píseň Amerika od skupiny Lucie.



Královna snowboardcrossu z loňských her v Soči musela sjet trať ve švýcarském Saas Fee v daném čase, ale byla o 0,237 vteřiny pomalejší a musela splnit výzvu. Tou bylo vydělat hrou na ukulele na večeři pro sebe a celý realizační tým.

"Večeře bude, ale dostanou jenom housky nebo rohlíky. Víc toho nebude, ale oni jsou kluci skromní a oni to zvládnou," smála se Samková poté, co ze svého tradičního klobouku po odehrané tříminutové písničce nasbírala padesát korun.

Dříve zpívala ve sboru a hrávala na saxofon. Ukulele si koupila letos v červnu a teprve se na něj učí hrát. "Trénovala jsem až posledních pár dnů a byla jsem hodně nervózní. Formu jsem ladila na tohle vystoupení," řekla Samková.

Ve spodní části "Václaváku" si sedla na židličku, dala před sebe klobouk a spustila nesměle písničku Amerika. "Lucii mám ráda. Ameriku zpíváme s kamarády a má jenom tři akordy," vysvětlila výběr. Po prvním rýmu se lekla svého hlasu z reprobedny a zbytek hrála bez mikrofonu. "Moc jsem se slyšela a málo hrálo ukulele, o to víc to bylo falešnější. Mikrofon odhalí víc špatností, proto jsem to dala bez," řekla.

Eva Samková si zahrála na Václaváku na ukulele
Video se připravuje ...

Po chvilce se okolo Samkové, fotografů a kamer udělal hlouček lidí. "Kdo to je?" ptala se paní a když se dozvěděla, že olympijská vítězka Samková, tak dodala: "Aha, já ji nepoznala. Má nový účes." Po písničce obecenstvo zatleskalo.

Na ulici hrála snowboardistka poprvé a byla nervóznější než před olympijským finále. "Bylo to hrozný. První sloka byla naprosto strašná. Lidi stojí přímo před vámi. Proto jsem se radši koukala na hmatník a dělala, že tady nikdo není."

Neuměla si představit, že by se zpíváním a hraním na ulici živila. "Zůstanu radši u snowboardu a hrát si budu doma a maximálně zahraju klukům z týmu na soustředění v jídelně," řekla a doufala, že "koncertovat" bude hlavně na prkně. První závod Světového poháru ji čeká už příští víkend v rakouském Montafonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud