17. února 2016 • 09:02

Samková je znovu na cestách, čeká ji i olympijská generálka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stříbru z X Games nemá být doma zima. Snowboardkrosařka Eva Samková vyrazila do světa za dalšími dobrodružstvími. O víkendu ji čeká závod Světového poháru v ruském Sunny Valley a týden na to další závod v korejském Bokwangu, kde bude za dva roky bojovat o obhajobu olympijského zlata.



Na Dolní Moravě vyhrála mistrovství republiky a stihla se projet i na koni. Teď ale Evu Samkovou opět čekají elitní soupeřky.

„Odlétáme do Ruska, do Sunny Valley a rovnou odtamtud letíme do Koreje, kde by to měl být už skoro testovací závod, protože za dva roky tam bude olympiáda, takže důležitý svěťák… Hrozně se tam těším!“

Samková se na okruh Světového poháru vrátí po měsíci. Naposledy ve Feldbergu jednou vyhrála a jednou skončila sedmá. Poté vybojovala druhé místo na X Games v coloradském Aspenu.

„Máme za sebou mistrovství republiky, to byla docela sranda, to jsem vyhrála. To bylo skvělý, zas příjemné rozježdění,“ pochvaluje si Samková. „Doufám, že jak jsem se rozjezdila v Americe mi vydrželo i teď a vydrží mi to i do Ruska a do Koreji. Takže se těším, teď dva týdny budou závodní. Už se těším, už bych docela závodila po té čtrnáctidenní pauze…“

Samkové nedělním závodem v Rusku začne poslední měsíc sezony, v kterém se bude rozhodovat o celkovém pořadí ve Světového poháru. V březnu ještě pojede do Veysonnaz a La Moliny. Před důležitou fází sezony je fit.

„Zdravotně úplná paráda. Je to super, je to v pohodě…“ popisuje Samková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud