15. března 2018 • 14:42

Ledecká poslední závod na prkně vynechá, trápí ji problémy se zády

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední závod Světového poháru ve snowboardingu Ester Ledecká v sobotu vynechá. V německém Winterbergu bude, aby si převzala křišťálový globus za celkové vítězství ve Světovém poháru. Na start sobotního paralelního slalomu ale kvůli zranění zad nepůjde.



Ledecká ve čtvrtek ráno nedokončila super-G na lyžařském finále Světového poháru v Aare kvůli  problémům ze zády. Původně ale přesto plánovala, že se sobotního snowboardového závodu zúčastní.

„Mám před sebou pátek a pak jsou teprve závody. Dneska bych to nerozsekávala, protože zítra se můžu cítit o dost líp. Musím se domluvit s týmem. Strašně ráda bych si tam zazávodila, uvidíme, jak se to vyvine,“ líčila Ledecká krátce po konci super-G.
Týmová porada ale rozhodla, že start ve Winterbergu by byl příliš riskantní poté, co se jí při super-G v Aare ozvala záda.

„Ester je trochu bolavá. Jak to tam bylo bumpy (hrbolaté), tak ji chytla záda. Teď jedou do Winterbergu, závodit už tam nebude,“ oznámil Ledecké lyžařský trenér Tomáš Bank. „Ona by hrozně chtěla, ale my jsme řekli, že ne, že se má šetřit.“

Pár hodin po závodě v Aare už Ledecká mířila spolu se servismanem Petrem Kouřilem a fyzioterapeutem Jakubem Markem na letiště v Östersundu, odkud se výprava letecky přesune do Amsterdamu.

„Tam si půjčí auto a pojedou do Winterbergu, večer už bude tam,“ řekl Ledecké manažer Viktor Valta.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud