9. dubna 2009 • 22:11

Králové ledové arény se předvedli Praze!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Na ledě pražské O2 Areny se v úterý a ve středu tvrdě bojovalo o český hokejový titul, ale ve čtvrtek muže s pukem a hokejkami vystřídali krasobruslaři.



Olympijský šampion Jevgenij Pljuščenko totiž potřetí přivezl do Prahy show Králové ledové arény. Půl hodiny po plánovaném začátku si museli diváci počkat, než se na ledě objevil Jozef Sabovčík a přišlo úvodní defilé účinkujících.

Hned po něm se na ledě objevila poprvé hlavní hvězda programu Pljuščenko se svým dvorním houslistou Edvinem Martonem.V první polovině programu vystoupil také juniorský vicemistr světa Michal Březina s exhibičním programem na Zpívání v dešti, při němž mu nechybělo nezbytné paraple.

Dvojnásobný mistr světa Stéphane Lambiel zase ukázal, že i když mu zdravotní stav nedovoluje vrcholově trénovat, z výrazu, elegance a rychlosti piruet nic neztratil.Tečku za úvodní polovinou udělal Sergej Jakimenko, který s pomocí trampolíny přeskočil osobní vůz fabia.

Legenda v akci.
Legenda v akci.


Největší tahák pro české publikum Tomáš Verner se na ledě objevil v úvodu druhé poloviny programu, kdy zopakoval exhibiční číslo na hudbu Michaela Jacksona z mistrovství světa. Loňskému evropskému šampionovi, který měl největší ovace ze všech účinkujících, se nechtělo z ledu.

Přidával bez hudby a pak si od moderátora Leoše Mareše vypůjčil mikrofon, aby sám zadýchaným hlasem uvedl mistry světa v kategorii sportovních dvojic Alionu Savchenkovou a Robina Szolkowého.Nakonec nedošlo na avizované společné vystoupení Vernera se Sabovčíkem a program uzavřel znovu Pljuščenko.

Ruský krasobruslař předvedl kostru volné jízdy v rytmu tanga, kterou připravuje na olympiádu ve Vancouveru. V plné skokanské síle se však ještě neukázal.Zhruba 8000 fanoušků v O2 Areně se pak rozloučilo s krasobruslaři.

Do čtvrtka na ledě zase přibudou reklamy a branky, kolem plochy mantinely a hokejisté Karlových Varů budou moci v pátém finálovém utkání s domácí Slavií rozhodnout o zisku titulu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud