18. září 2009 • 00:00

Svaz se zalekl zadlužené Neumannové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařský svaz odebral kvůli dluhům z lyžařského mistrovství světa v Liberci pořadatelství závodu Tour de Ski Pražská lyže agentuře Kentaura, ve které figuruje Kateřina Neumannová, bývalá šéfka organizačního výboru MS.



Podle serveru Aktuálně.cz pražské závody nově zajistí společnost CS Ski, kterou vlastní svaz.

"Je to kvůli nevyjasněným a neuzavřeným pohledávkám u organizačního výboru mistrovství světa. A všichni ví, že společnost Kentaura se na pořádání podílela," řekl serveru viceprezident svazu Petr Honzl.

Kentaura patří Josefu Jindrovi, příteli a poradci Neumannové. Výkonný ředitel společnosti Antonín Hálek nicméně uvedl, že s pořádáním závodu nadále počítá a už se už začalo s přípravami.

Sprint v Praze má být v příští ročníku Tour de Ski jediným českým závodem. Z prestižního seriálu zařazeného do Světového poháru naopak vypadlo Nové Město na Moravě.

Lyžařské MS v Liberci se konalo od 18. února do 1. března. Ze státního, městského a krajského rozpočtu putovaly na šampionát více než dvě miliardy korun, přesto šampionát skončil hospodářským nezdarem. Organizační výbor počítal s rozpočtem kolem 594 milionů, náklady však byly nakonec o 30 milionů vyšší a příjmy o 86 milionů nižší. Více než půl roku po skončení MS organizátoři čelí řadě žalob, v nichž se dodavatelé dožadují zaplacení svých faktur.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud