12. listopadu 2010 • 11:34

Skokani na lyžích uvidí sníh až před závodem

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vzoru krále skokanských můstků Švýcara Simona Ammanna nehledá česká reprezentace před začátkem sezony zasněžené můstky. Na úvod Světového poháru, který se odehraje za necelé tři týdny ve finském Kuusamu, se výběr trenéra Davida Jiroutka připravuje ve střední Evropě a využívá můstky s ledovou stopou.



"Zkoušíme, co používá Ammann, nebo letos i Slovinec Župan a Italové. Ledová stopa je skluzná stejně jako nájezdy v zimě a podmínky jsou podobné," řekl ČTK trenér Jiroutek. Skokani jsou nyní v Liberci a závěrečné soustředění na můstku s ledovou stoou absolvují začátkem příštího týdne v rakouském Hinzenbachu.

Na novém modelu finální přípravy se dohodl celý český tým. "Nikdo nebyl proti. Třeba Jandys, když vyhrál Světový pohár, tak skákal v Kranji na keramice a pak až před kvalifikací v Kuusamu," řekl Jiroutek. Chtěl zkusit i něco jiného, protože třeba loni strávil tým deset dnů na severu na sněhu. "Pět dnů se skákalo, bylo to dost dlouhý a u kluků jsem pak nepociťoval chuť, nadrženost na skákání," dodal kouč.

Po Hinzenbachu ještě vyrazí skokani do Slovinska doladit poslední detaily na kombinézách a cestou zpět si možná zaskáčou na velkém můstku v Klingenthalu. V neděli 21. listopadu naberou trenéři autem směr Kuusamo, závodníci poletí o dva dny později. "Jeden den si skočí v tréninku na sněhu a jde se na kvalifikaci," řekl trenér.

Světový pohár skokanů začne kvalifikací v Kuusamu 26. listopadu, v sobotu je pak závod družstev a první individuální soutěž na velkém můstku bude v neděli.

Český tým má na úvod sezony "vyjetých" šest míst. Do Finska poletí Jakub Janda, Roman Koudelka, který léčil pohmožděné rameno po pádu na kolečkových bruslích, Borek Sedlák, Jan Matura, Lukáš Hlava a Antonín Hájek, jenž bral antibiotika.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud